And the winner is …

Dessa sex titlar fanns på den korta listan till årets Baileys Women’s Prize for Fiction, som presenterades i april.

Cynthia Bond, Ruby

Anne Enright, The Green Road, (kommer på svenska under 2016)

Lisa McInerney, The Glorious Heresies

Elizabeth McKenzie, The Portable Veblen

Hannah Rothschild, The Improbability of Love

Hanya Yanagihara, A Little Life

 

Ikväll fick vi veta vem som är årets vinnare, som är dem 21:e i ordningen. Hon presenterades under en ceremoni ikväll av juryns ordförande Margaret Mountford.

Och vinnaren är Lisa McInerney för The Glorious Heresies. McInterney är från Galway, Irland och skriver om det mörka och fattiga Irland. The Glorious Heresies är hennes debutbok, men hon har tidigare publicerat noveller.

Omslaget på Lisa McInerneys bok är riktigt snyggt och jag kan tänka mig att läsa den bara för det. Låter dock möjligen lite för hårdkokt för min smak. Hannah Rothschilds bok verkar snarare för smörig.  Elizabeth McKenzies bok låter däremot riktigt charmig och en bok som passar mig. Kanske också Cynthia Bonds 50-talsskildring. Jag är annars mest sugen på att läsa Anne Enrights bok, då jag aldrig läst något av henne.  Hanya Yanagiharas bok har jag tänkt läsa länge, men den är så galet tjock. Kanske i sommar.

The-Glorious-Heresies-Lisa-McInerney-21-378x586

2 reaktioner på ”And the winner is …”

  1. Jag har inte läst någon av dem men höll på Ruby alt The Improbability of Love baserat på de booktubers jag följer. Den som vann är dessvärre inget som jag tror passar min smak.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: