Söker lättläst, lättsmält och välskriven sommarläsning

01095

Det är den där tiden på året då min hjärna helt slutat fungera och behöver gå i ide ett tag för att sedan orka ta nya tag. Det är också tiden på året då det faktiskt börjar smyga på lite mer lästid än på länge. Dålig kombo.

Jag söker nu lättläst, lättsmält och samtidigt bra böcker som kan locka tillbaka min hjärna från det totala koma den befinner sig i just nu. Jag är lite sugen på deckare, men inte vilken stereotypisk sådan som helst. Kan tänka mig feelgood eller chick-lit (vad är egentligen skillnaden nu för tiden) också, men samma regler gäller då. Det måste vara välskrivet och ha något speciellt. Extra plus om det inte krävs mer än sisådär tio sidor innan handlingen är igång.

Så kom igen nu, ge mig era bästa tips som är lika välsmakande och lättsmält som glass och jordgubbar! Glöm inte att berätta varför just din bok är den perfekta för mig just nu.

16 reaktioner på ”Söker lättläst, lättsmält och välskriven sommarläsning”

 1. Jag tror att Elizabeth Hands Wylding Hall är perfekt sommarläsning. Jag läste den i januari och tänkte att jag borde sparat den till nu.

 2. Rekommenderar”En sommar på luffen” av Eli Åhman Owetz. Läser den just nu och den är lättläst och lättsam.

 3. Kate Mortons böcker tycker jag stämmer in ganska bra på din beskrivning, även om jag tycker att hennes första är bäst, och dem har du kanske läst. De är ju ganska lika varandra med de filigranartade intrigerna av dubbla tidsskikt och familjehemligheter i det förflutna men hon gör det så bra.

  Annars älskar jag The Night Circus av Erin Morgenstern, som är magisk, mystisk, filmisk och vacker.

  Sedan passar ju alltid omläsningar av Maria Langs tidiga böcker.

 4. Två svenska böcker med samma grundhandling har kommit ut nu precis. Två systrar som inte haft med varandra att göra bestämmer sig för att hälsa på varandra. Den systern som får besök bor i båda böckerna vid Medelhavet. Lyssna på Kristina Adolfsson som läser ”En syster i mitt hus ” av Linda Olsson. ”Alla dessa hemligheter” av Annika Estassy ska nog läsas. Helt olika böcker med osannolikt lika handling. Båda värda att läsas.
  Annars är Elena Ferrantes ”min fantastiska väninna” väldigt bra och ett absolut måste.

 5. Konsten att vara Caroline fick mig ur min svårighet att läsa ut böcker så jag tipsar om den, främst för människorna, inte för intrigen, även om delar av den för handlingen framåt. 🙂

 6. Vet inte om de är bra, men det låter så på recensenter, så jag tänker läsa något av Lianne Moriarty och Lisa Jewell.

 7. Du skrev ju tidigare om ”Pennskaftet” av Wägner, om du inte har läst den än så rekommenderar jag den. Det är den perfekta Chick-lit-boken, inte så lång, spännande, och samtidigt med litterär kredd på grund av klassiker-statusen. Handlar om en kvinna som arbetar som journalist. 😉

  ”Analfabeten som kunde räkna” är en rolig skröna och en riktig blandvändare.

  Den senaste boken jag läste var ”Sju lektioner i fysik” av Carlo Rovelli, välskriven, tankeväckande, och varje kapitel är kort, perfekt för lata sommarhjärnor. Men du kanske inte är sugen på facklitteratur?

  1. Spännande att Pennskaftet är så lättläst. Ska leta fram den. Spännande också med lättläst fysik, inte något jag kan mycket om, men om några veckor kanske det kan vara något. Gillade ju inte hundraåringen speciellt dock, så tveksamt om jag läser mer av just den författaren. Kanske som ljudbok. Den låter faktiskt bättre än föregångaren och med husmålning på programmet behöver jag lyssna en del.

   1. Jag har ju inte läst Hundraåringen så jag kan inte jämföra. ”Sju lektioner i fysik” är skriven just för oss som inte kan så mycket om fysik. Lycka till med Pennskaftet!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: