Veckans ord på F: Mina svar

F

Här kommer mina titlar och författare som jag kopplar samman med veckans ord, som alla börjar på F.

Jag läser alldeles för sällan facklitteratur för nöjes skull, men viss fakta är självklart intressant att läsa för att bilda sig. En bok som är intressant, lärorik och viktig är Moa Svans Det riktiga landslaget.

Mördaren i boken jag läser just nu, De underkända av Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt hyser en farhåga om att just faktakunskaper helt håller på att bortprioriteras och vill slå ett slag för äkta TP-kunskaper.

Göra sig kvitt Eddy Bellegueule av Édouard Louis handlar om friheten att få vara sig själv. En mycket bra bok om än hemsk på många vis.

Jag väljer substantivet fylla och tänker på pappan i Åsa Linderborgs Mig äger ingen som ofta väljer alkohol framför det mesta. Är lite sugen på att se filmen faktiskt.

Amanda vågar ge efter för sin förälskelse i Meredith Russos Om jag var din tjej, vilket är modigare än man anar.

 

 

5 reaktioner på ”Veckans ord på F: Mina svar”

  1. Mig äger ingen är en alldeles utmärkt bok. skulle även kunna se filmen tror jag.
    Göra sig kvitt Eddy Bellegueule lämnade jag tillbaka oläst. stod inte ut

    1. Stod du inte ut för att den var hemsk eller dålig? Hade elever i trean som läste Mig äger ingen nu och de gillade den skarpt. Var osäker på om den skulle hålla, men det verkar den ha gjort.

  2. Jag kan också känna att faktakunskaper bortprioriteras i skolan. Jag undrar hur många gånger jag har hört rektorer eller lärare hånfullt säga att man inte behöver lära sig Hallands floder. Istället vill de att eleverna ska lära sig var man kan söka uppgifter. Men för att söka lärdom måste man ha baskunskaper för att veta vad man söker. Det är roligare att konversera med någon som besitter kunskaper än med någon som hela tiden måste googla för att kunna delta i samtalet.

    1. Just Hallands floder tror jag kanske att man kan leva utan, men visst är det konstigt om inte faktakunskaper skulle behövas. Nu tror jag att de är tillbaka och i kombination med en mer självständig pedagogisk kanske vi når en bra medelväg.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: