Mina svar på Ä

Ä

Det var som jag misstänkte; bokstaven Ä var klart svårast. Med lite lagom mycket fusk har jag hittat fyra svar på typ Ä.

Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på Ä vill du lyfta fram?

Jag vill lyfta fram en fiktiv kvinna, eller flicka på Ä. Älvan Muj som sitter naken på fönsterkarmen och gråter i Astrid Lindgren fina novell ”En natt i maj”, från novellsamlingen Nils Karlsson PysslingFlickan Lena vaknar och upptäcker henne. Hon gör sedan en klänning av en fin näsduk till den ledsna älvan, som så gärna vill dansa med älvprinsen.

Vilken bok med en titel som börjar på Ä tycker du är läsvärd?

Än skyddar natten är Anna Lihammers andra bok i deckarserien som utspelar sig på 30-talet. Vansinnigt bra och skrämmande aktuell.

Vilken kulturellt verk som film, sång eller kanske tavla på Ä tycker du om?

Hela veckan har ”Är du kär i mig ännu Claes-Göran?” snurrat i huvudet, men den tycker jag ju inte speciellt mycket om. Det får bli en dikt av Harriet Löwenhielm istället som heter Är jag intill döden trött. Inte munter, men fin.

Finns det någon kulturell kvinna på Ä som du är nyfiken på?

Jag är nyfiken på ”ängeln på Malmskillnadsgatan”, som Elise Lindqvist kallas. Hon har skrivit en bok tillsammans med Antima Linjer som heter just så.

7 reaktioner på ”Mina svar på Ä”

  1. Jag tror inte det hade hjälpt om jag hade kommit på att ta titlar/smeknamn i stället för namn. Jag var helt körd 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: