Dagens dam i december

Vi befinner oss mitt i ett kulturellt Kvinnoalfabet, men jag tar en paus från det för att istället ägna december åt 24 kvinnor i årets julkalender på enligt O som jag kallar ”Dagens dam i december”. Om jag får feeling kanske det blir hela december ut, men det blir minst 24 inlägg. Jag har valt ut kulturella kvinnor som betytt mycket för mig och världen.

Några av de största favoriterna skrev jag om redan i somras i en inläggsserie som fick namnet Favoritförfattare kort och gott. De kommer inte att få ta plats i kalendern, men läst gärna inläggen om:

Nina Bouraoui

Elly Griffiths

Chimamanda Ngozi Adichie

I januari återkommer kvinnoalfabetet varje torsdag, tills dess får ni gärna hänga på under decemberkalendern.

Väl mött i december!

6 reaktioner på ”Dagens dam i december”

  1. Blir intressant att följa. Jag ska också ha julkalender med julklappsrim/gåtor som döljer en för hösten ny bok varje dag. 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: