Favoritförfattare del 3: Elly Griffiths

Jag brukar slänga mig över varje ny bok av Elly Griffiths, då hennes huvudperson Ruth Galloway är en stor favorit. Jag gillar att läsa hennes deckare som är lite mindre brutala än de flesta, men samtidigt spännande och inte sällan lärorika.

Elly Griffiths är en brittisk deckarförfattare, född i London. Hennes böcker utspelar sig i Norfolk, men själv bor hon numera utanför Brighton. Första boken om hjältinnan Ruth Galloway heter The Crossing Places (Flickan under jorden) och det som gjorde att jag fastnade för serien är blandningen mellan arkeologi och ”vanligt” polisarbete.

Faktum är att jag har senaste boken The Ghost Field kvar att läsa, men den vilar tryggt i min läsplatta och tillhör den planerade sommarläsningen. Senaste boken kommer på svenska i höst och heter då De öde fälten. De utstötta är den bok som är den senaste som översatts till svenska och den är en av de bästa i serien.

215701b

foto: Sara Reeve

4 reaktioner på ”Favoritförfattare del 3: Elly Griffiths”

  1. Jag har bara läst den första men tänker hela tiden att jag ska läsa mer.
    Hon kommer till Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall i höst, så det blir lite spännande!

  2. Jag håller på med The Ghost Fields nu. Inte överväldigad, men den kanske tar sig. Har tyckt mycket om hennes tidigare.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: