Mina svar på G

Skärmklipp 2015-10-01 12.23.05

Nu har jag klurat färdigt. Här kommer mina svar på G.

1. Nämn en favoritförfattare med för- eller efternamn på G.

Lisa Genova är utan tvekan en favorit. Hennes Still Alice är helt fantastisk och jag tyckte också om Left neglected. Fler av hennes böcker har jag ännu inte läst, men ska definitivt göra det.

2. Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn på G vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

Jag måste lyfta fram Greta Garbo, som var en fin skådespelare och en otroligt vacker kvinna. Jag har ännu inte läst Blekingegatan 32 av Lena Einhorn om henne, med vill verkligen göra det. Jag kan tycka att Greta Garbo får allt för lite uppmärksamhet, men å andra sidan valde hon själv att leva ett dolt liv.

3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på G som du beundrar. Det kan vara en känd eller okänd kvinna, död eller levande inom vilket område som helst. Motivera gärna ditt svar.

Jag är en stor beundrare av Gudrun Schyman. Jag håller inte alltid med henne, men tycker att även hennes kanske allt för provocerande uttalanden är viktiga, då de skapar debatt och debatt kring jämställdhet behövs alltid. Varje dag får jag bevis för att vi har en lpng väg att gå innan vi lever i ett jämlikt land.

4. Vilken kvinna med för- eller efternamn på G är du nyfiken på, men ännu inte upptäckt?

Jag gillar foto och går gärna på fotoutställningar, även om det inte sker lika ofta som jag hade önskat. Inte heller fotograferar jag så mycket som jag gjorde innan barnen kom. Fotografen Germaine Krull är en modernistisk fotograf från Tyskland som tar riktigt coola bilder, men som jag vet allt för lite om. Inte konstigt då hon, likt många andra kvinnor, glömts bort.

6 reaktioner på ”Mina svar på G”

  1. Jag skulle nog aldrig ha valt Gudrun Schyman, men jag tycker ändå att det var roligt att hitta hennes namn här. Det är så lätt att tankarna bara glider in på författare och skådespelare.

  2. Jag fattar inte hur jag inte kunde komma på Greta Garbo. Det sorgliga är att jag inte kan använda henne på någon annan bokstav heller.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: