Ett år senare och vad som hände

cover-justoneyear-render

Jag tyckte så mycket om Gayle Formans böcker Om jag stannar och När jag lät dig gå. När jag läste Just one day blev jag först lite besviken, men sedan dess har jag tänkt Allyson och Willem då och då och därför läste jag såväl Willems version av händelserna i Just one year och sedan kortromanen Just one night som handlar om kvällen då de äntligen möts. Okej spoiler alert, men det spelar liksom ingen roll. Dessutom är det upplagt för en fortsättning och då kan det blir riktigt bra.

Vi vet att Willem försvann efter natten i Paris och att Allyson desperat letar efter honom efter att hon återkommit till USA. Vad vi inte visste är vad som faktiskt hände med Willem och vad han tänker och känner om det dygn de tillbringade tillsammans. Nu får berättelsen en annan bredd, vilket är helt naturligt. Samtidigt stör jag mig på att Forman inte låter historien i Just one year och Just one night ta med oss längre fram i tiden. Det är för mycket överlappning och för lite nytt. Jag utgår ifrån att det händer i nästa bok.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: