O läser King del 6

9789100146061

Färdig! Min första bok av Stephen King är utläst och jag är nöjd, samtidigt som det känns som att jag fuskat lite. Årstider är ju ingen skräckis av skräckmästaren, utan fyra ganska vanliga berättelser, utan övernaturligheter och så värst mycket skräck. Därmed inte sagt att jag inte blev skrämd under läsningen.

Avslutande delen Vinterverk blev en positiv överraskning. Jag gillade verkligen historien om herrklubben där en rad män umgås, dricker och ibland berättar historier för varandra. Historien om den blivande modern Sandra Stansfield och hennes läkare innehåller mer skräck än resten av boken tillsammans. Det gör att jag inte utesluter att jag kommer att läsa mer av King, men kanske någon kortare bok då, som förhoppningsvis inte är lika ordrik. Det är väl just slöseriet med ord som är min största invändning mot King. Mycket är otroligt omständligt beskrivet och det är inte riktigt för mig. Egentligen är det inget fel med språket i sig, mer än att någon borde ha strukit en hel del. Det jag blev imponerad av var dock det många gånger fyndiga och kluriga innehållet. Stephen King är trots allt en mycket bättre författare än jag trodde.

Vill du läsa de andra inläggen om Årstider finns de här:

O läser King del 1

O läser King del 2

O läser King del 3

O läser King del 4

O läser King del 5

7 reaktioner på ”O läser King del 6”

  1. Vad roligt att du gillade King, hoppas du återkommer till honom. 🙂 Jag läser om, den minst sagt omfångsrika, Pestens tid nu i sommar. Kanske inte skulle rekommendera dig den. Börja med Carrie eller Jurtjyrkogården, de är inte allt för tjocka.

    1. Åh hej, vad kul att höra från dig! Egentligen är jag rätt sugen på Pestens tid, då den verkar bra, men funderar på om jag kanske ska ge mig på Varsel.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: