O läser King del 1

9789100146061

Under flera år har jag tjatat om att jag ska pröva att läsa någonting av Stephen King och nu är det äntligen dags. Jag investerade i ett exemplar av Årstider, som kom ut första gången 1982 och nu ges ut igen. Boken består av fyra delar och inleds med Vårbedrift, som ligger till grund för filmen The Shawshank Redemption, som jag sett flera gånger men inte för mitt liv kan komma ihåg slutet på. Istället för att se om filmen väljer jag alltså att läsa boken.

Än så länge, efter de 60 första sidorna är jag försiktigt positiv. Vårbedrift är skriven i jag-form och Andy, som ändå måste anses vara huvudpersonen, betraktas på avstånd. Ändå vet vi redan mycket mer om honom än om berättaren och jag fascineras av Andys sätt att få som han vill och att genomleva motgångar utan att på ytan visa någonting. Språket är rakt, enkelt och behagligt. Det här kan nog vara en bok för mig.

Fortsättning följer när jag läst mer. Vill ni hänga på läsningen är det självklart fritt fram.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: