På förekommen anledning

Kära läsare. Jag tänkte besvara några frågor, som ni tydligen undrat över, men troligen inte fått svar på genom att läsa något på den här bloggen. Misströsta inte, jag har svaren trots allt.

1. ”flynn broken harbour” Gillian Flynn är en utmärkt författare, läs gärna något av henne. Min favorit är Vassa föremål, men se till att få tag på den nya översättningen från 2014 eller läs boken på engelska. Då heter den Sharp Objects. Flynn har däremot inte skrivit Otrygg hamn, utan det har Tana French gjort. Hon är också en lysande författare, så läs något av henne också, men läs gärna första boken i serien först. Den heter Till skogs. Om du inte är så noga med att läsa böckerna i ordning, så tycker jag absolut att du ska läsa Otrygg hamn, då det är en av de bästa.

2. ”kvinna på tåg flynn”Kvinnan på tåget av Paula Hawkins är också mycket bra, men jag tycker inte riktigt att det är rätt att jämföra den med Gone Girl av Gillian Flynn. Det är två bra böcker om inte så himla bra äktenskap, men de är mycket olika.

3. ”albert einstein tvillingbror herbert” Albert Einstein hade ingen bror som hette Herbert. Det är Jonas Jonasson som hittat på honom, liksom han hittat på en massa andra saker i sin bok Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Albert Einstein hade dock en syster som hette Maria och kallades för Maja, men det är en helt annan historia. Sist jag googlade hittade jag inga syskon alls, så något har helt enkelt hänt.

4. Du som googlat för att hitta budskapet till Ett öga rött har jag bara ett råd till. Läs boken. Den är bra. Budskapet kan du med all säkerhet klura ut efter läsningen. Luras inte heller att se filmen istället för att läsa boken, de är inte helt lika. Däremot är det en utmärkt uppgift att läsa boken OCH se filmen och DÄREFTER jämföra de båda. Sådant gillar lärare. Var också noga med att jobba ordentligt på lektionerna och visa tydligt hur din text om boken (som du läst) växer fram.

5.”Roliga bilder på spermier”. Undrar stilla hur du hamnade på en bokblogg, men kanske hade det något med den här boken att göra. Om inte ber jag dig att googla igen.

6. ”Avskyr sexismen som råder i samhället”. Jo tack, jag också.

 

 

4 reaktioner på ”På förekommen anledning”

  1. Det där med att jämföra Hawkins och Flynn är väl ett typiskt hypefenomen som jag blir väldigt irriterad av. Var och varannan bok utlovas vara lik Gone Girl. Liksom alla böcker ett tag utlovades påminna om Da-Vinci koden. Sånt får mig att bli avogt inställd istället för köpsugen. 😉

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: