På förekommen anledning

Varje vecka hittar flera personer hit till enligt O genom att googla Herbert Einstein. I boken Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann finns denne korkade bror till Albert Einstein med. Han är påhittad. Jonas Jonasson har nämligen skrivit en skönlitterär bok och ingen sann historia.

För övrigt är inte heller filmen Young Einstein från 1988 en sann historia. Albert Einstein var således inte son till en äppelodlare från Tasmanien. Hans viktigaste uppfinning hade inte heller något med ölatomer att göra och han träffade inte sin fru Marie Curie i Sydney.

Vad jag förstår hade Albert Einstein inga bröder alls (men väl en syster som hette Maja). Däremot en pappa som hette Hermann och enligt vissa källor en kusin som hette Alfred. Konstigt nog ligger min blogg långt upp i söklistan om man googlar just Herbert Einstein och nu finns troligen också informationen du behöver.

3 reaktioner på ”På förekommen anledning”

  1. Albert Einstein hade faktiskt en syster som hette Maja tror jag, och så fick han flera barn, som i sin tur fick barnbarn osv

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: