Det är filmtajm

Veckans tisdagsutmaning på Kulturkollo handlar om kvinnor på film och tv. Frågorna lyder så här:

Vem är din favoritskådespelare just nu? Vilken är din favoritfilm/tv-serie med henne?

Jag är svag för Julianne Moore och ser fram emot att få se henne i Still Alice, som hon just fick en Oscar för. Annars är en favoritfilm med henne Sjöfartsnytt, som jag och maken såg på en utomhusbio på Naxos sommaren 2002. Fantastisk film. Hon är även mycket bra i Timmarna.

Vem är din favorit genom alla tider? Vilken är din favoritfilm/tv-serie med henne?

Genom alla tider? Hur kunde jag ställa den dumma frågan? En klassisk favorit är dock en av damerna på Lottas fina header till inlägget på Kulturkollo, nämligen Katharine Hepburn. Bäst är hon då hon spelar mot/med sin stora kärlek Spencer Tracy i Gissa vem som kommer på middag, där även en ung Sidney Poitier finns med som deras dotters fästman. Hepburn fick en Oscar för rollen 1968 och det blev Spencer Tracys sista film. Enligt IMDb såg Hepburn därför inte den slutgiltiga filmen, då hon inte klarade att se Tracy.

Vilken annan film/tv-serie med en kvinna i huvudrollen skulle du rekommendera?

Den är fruktansvärd, men jag älskade verkligen Love my way med Claudia Kervan i huvudrollen. Hon är en stor favorit, men nu var det länge sedan jag såg något med henne, men det verkar vara tv-serier som gäller fortfarande.

 

Det här är inlägg 3/100 i utmaningen #blogg100

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: