Smörigt och supersockrigt

isla-and-the-happily-ever-after

Jag tyckte mycket om Anna and the French Kiss av Stephanie Perkins och i Isla and the Happily Ever After finns Anna och Étienne med på ett hörn. Platsen är åter SOAP, School of America in Paris och visserligen har Anna och Étienne slutat, men deras kompis Josh går kvar. I förra boken var han tillsammans med Rashmi, men det ständigt bråkande paret har nu gjort slut. Tidigare bifiguren Isla har nu blivit huvudperson och hon skulle ge allt för att få bli tillsammans med Josh.

Det börjar som en trevande vänskap, men snart blir det äkta, intensiv, pulserande kärlek. Det är romantiskt, det är passionerat, långa stunder är det ganska charmigt, men ibland blir det bara för mycket. Jag tycker visserligen om Isla, det gör jag, men hon kan inte konkurrera med Anna och jag har lite svårt för hur hon utplånar sig för sin pojkvän och stör mig på de risker hon tar. Kanske hade jag gjort samma sak och kanske är det därför jag stör mig. Det tog ett bra tag innan mitt unga jag insåg att det inte är särkilt bra att leva genom någon annan, men Isla har inte insett det ännu.

Stephanie Perkins är en bra ungdomsboksförfattare, men kanske hade jag önskat lite mer girl-power i den här boken. Samtidigt är det en ganska så härlig bok, lätt att läsa och dessutom är miljön den utspelar sig i fantastisk. Många plus alltså, trots allt smör och socker.

3 reaktioner på ”Smörigt och supersockrigt”

  1. Utan att avslöja slutet, men när dom först är på ett fik och sen ska gå tillsammans till ett annat ställe och det som händer där – det tog ändå priset i fråga om supersockrigt.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: