En helt ljuvlig bok

tumblr_mixv1fb2TP1r2k7dqo1_400

För ett tag sedan listade jag tio romantiska böckerKulturkollo och hade jag gjort det idag, skulle Anna and the French Kiss av Stephanie Perkins ha en självklar plats på listan. En så fin bok, i en fantastisk miljö dessutom. Precis vad jag behövde i den lässvacka jag befinner mig i.

Anna blir mer eller mindre mot sin vilja placerad på SOAP, School of America in Paris. Hon ska vara där ett år och ser verkligen inte fram emot det. Hon hade hellre varit hemma med bästa kompisen Bridge och nästan-pojkvännen Toph. Ganska snart får hon dock nya vänner och trivs bättre och bättre. Josh och Rashmi, paret som alltid bråkar, men ändå är ihop, Meredith, som spelar fotboll och blir en av hennes bästa vänner. Och sist, men definitivt inte minst, Étienne St Clair, som blir hennes vän och hennes hemliga förälskelse. Flickvännen Ellie finns alltid i bakgrunden.

Men Anna and the French Kiss är så mycket mer än en kärlekshistoria, trots att pirret och inte minst alla möjliga och omöjliga förväxlingar finns där, det är också en bok om att bli vuxen och att våga vara sig själv. Coming of age, när det är som bäst i en fantastisk stad. Jag är lite sur över att titeln och det tidigare omslaget gjorde att jag väntade så här länge att läsa något av Stephanie Perkins. Det här är hur charmigt som helst.

Jag tycker verkligen om hur Perkins skriver. Personlig, lättsamt och roligt, men ibland också svart och dystert. Personerna hon skapat är mänskliga och lätta att ta till sig. Möjligen är några av de mindre trevliga bifigurerna är något stereotypa, men det är helt okej.

Det kan vara så att Isla and the Happily Ever After, om Isla som en en bifigur i Anna and the French Kiss, kan ha landat i min Kindle redan.

6 reaktioner på ”En helt ljuvlig bok”

  1. men visst är det synd hur man kan rata en bok på två sekunder bara för att den ser ut eller låter som något helt annat än den är. Det är verkligen itne alla förlag som har förstått vikten av ett bra bokomslag. Det är ju första mötet med boken och precis som vi ofta formar oss uppfattningar om folk vi träffar direkt så gäller ju det även böcker. I en värld med att-läsa-listor långa som kopieringsmaskinsmanualer så måste man ju sålla i ganska många omgångar.

  2. Aha, den där och Lola.. dyker upp på en massa YA-tumblrs etc. hela tiden och jag blev nyfiken, men såg att Johanna L totalsågat den och blev avskräckt. Men nu är nyfikenheten definitivt tillbaka!

    1. Såg det också och ja, det är en hel del onödiga förväxlingar, men jag stör mig inte på det. Jag var själv lite av en Anna och tolkade in en massa strunt i ageranden som är helt normala. Kan göra så fortfarande ibland.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: