Julläsningsplaner

Jag vet att jag inte kommer att hinna läsa så mycket mellan julfirande, flyttpackning och lärobokskrivande, men jag gör en lista i alla fall att inspireras av.

Jag behöver börja med något lättsamt och bland böckerna på läsplattan finns The Guts av Roddy Doyle, som är en fortsättning på en av mina absoluta favoritböcker The Commitments.

Jag har också glömt bort fantastiska Vi var skapta för lycka av Véronique Olmi, som jag påbörjat och av någon konstig anledning glömt av. Troligen för att en av ungarna tagit för vana att knalla in till oss på kvällen och läsning har därför begränsats till läsplatta, då läslampan inte gått att tända. Böcker från Sekwa brukar vara bra och ganska ofta kännas lite feelgood. Jag har också Chocken efter fallet av Nathan Filer från systerförlaget Etta som pockar på att bli läst.

Något på svenska får det bli och årets bästa deckare kan kanske vara något. Låt mig ta din hand av Tove Alsterdal har väntat ett tag på att bli läst. Jag är också sugen på att testa Tony Parsons deckardebut The Murder bag. Vad händer då ladlit-kungen skriver kriminalromaner?

Därefter är jag kanske redo för något pregnant och kanske också tyngre. Jag läser då Joburg blues av Nthikeng Mohlele, som jag lyssnade på under Stockholm Literature.

Jag är också sugen på We are all completely beside ourselves av Karen Joy Fowler, som verkar hur bra som helst. En annan ungdomsbok jag gärna läser är Jag ger dig solen av Jandy Nelson, som jag påbörjat men glömt av. Det är 2014 i ett nötskal tyvärr, huset är fullt av halvlästa stackars böcker. Dags för slattläsning kanske.

Om jag tror att jag hinner läsa det här i jul? Självklart inte, men drömma kan man alltid.

4 reaktioner på ”Julläsningsplaner”

  1. Jag ska läsa Kvinnan på övervåningen av Claire Messud, Komma och gå av Taiye Selasi och Introvert av Linus Jonkman, alla så rekommenderade att de måste vara bra. Sedan köpr jag Us av David Nicholls så fort den kommer i pocket.

    1. Har läst de två första och gillade skarpt. Speciellt Selasis bok, som är en av favoriterna i år. Introvert verkar också spännande.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: