Ett är inte nog

DSCN4906

Veckans tisdagsutmaning på Kulturkollo handlar om att berätta om sitt kulturella favoritkärlekspar. ETT favoritkärlekspar. Den som känner mig vet att jag omöjligen kan begränsa mig så och därför bjuder jag här på en topp-5 av kärlekspar enligt O. De presenteras utan inbördes ordning.

1. Kristina och Karl Oscar i Vilhelm Mobergs Utvandrarepos älskar verkligen varandra i vått och torrt. Ingen kärlekshistoria där romans står i centrum dock, mer än inledningsvis.

2. Felicity och Ben i tv-serien Felicity måste få en plats här. Serien bygger på ett klassiskt triangeldrama, men jag tillhörde alltid ”Team Ben”.

3. Olanna och Odenigbo i Chimamanda Ngozi Adichies En halv gul sol älskar varandra högt, men deras kärlek till varandra står ibland i skuggan av kärleken till landet Biafra och försvåras av det krig som rasar.

4. Jack och Ennis i Brokeback Mountain har ett komplicerat förhållande. Deras kärlek är kontroversiell och de kan eller vågar inte stå för den. Ett par jag hade önskat mer lycka.

5. Gayle Forman kan det där med kärlekspar. Mia och Adam som vi lär känna i Om jag stannar och När jag lät dig gå, är absolut mina favoriter.

Självklart finns det många fler. Känner du till exempel igen de här kända kärleksparen?

7 reaktioner på ”Ett är inte nog”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: