Mitt flygplanssällskap

Jag tror det var igår som jag lyssnade på Morrongänget (Göteborgs sådana) på Mix Megapol och de pratade om vem de helst hade velat sitta bredvid under en lång flygresa. En kändis då. Det fick mig att börja fundera över vilken person jag skulle välja och tänkte att en kul utmaning hade varit att välja ut ett par författare att flyga tillsammans med. Nackdelen med att välja två är att jag tvingas sitta i mitten, men fördelen är att jag inte behöver nöja mig med en.

En författare jag gärna  vill ha som sällskap är Nick Hornby, då han verkar så himla trevlig och härligt nördig. Möjligen skulle det vara lite jobbigt att snacka engelska i flera timmar, men det finns ändå en hel del att säga om böcker, fotboll och musik.

Vid min andra sida skulle jag självklart placera Chimamanda Ngozi Adichie (och ja, jag vet att jag är helt fixerad vid denna kvinna) för att få diskutera lite feminism, fördomar och dessutom kanske få lära mig ett och annat. Det kan bli riktigt spännande.

I verkliga livet avskyr jag att prata med medpassagerare på flygplan. Jag är väluppfostrad och grym på att småprata, men jag tycker verkligen inte om det. Helst sitter jag djupt försjunken i en bok, men för två till synes väldigt trevliga litterära giganter gör jag ett undantag.

Däremot skulle jag inte vilja sitta bredvid Anders Jacobsson, som bland annat har skrivit böckerna om Sune och Bert. Hans kollega Sören Olsson verkar lite vettigare, men Jacobsson har gjort en hel del märkliga uttalanden. Hade han satt sig på stolen bredvid skulle jag definitivt fortsatt att läsa min bok.

Vilka två författare skulle du gärna sitta bredvid på flygplanet och vad skulle ni prata om? Vem vill du absolut inte ha som sällskap?

 

4 reaktioner på ”Mitt flygplanssällskap”

  1. Kul att fundera på, särskilt för mig som är så himla flygrädd! Vilka författare inger mest survival-känsla, ska klura på det 🙂

  2. Ärligt talat har jag slutat köpa in Olsson/Jacobsson till skolan för att de verkar så knepiga numera. vem jag SKULLE vilja sitta bredvid är däremot svårare. Framför allt som jag förmodligen skulle bli starstruck och få tunghäfta om det var någon jag gärna skulle sitta bredvid.;)

    1. Alltså i verkligheten hade jag troligen dött om jag kom nära mina två medpassagerare, men under en fiktiv flygresa skulle vi självklart haft supertrevligt. 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: