Tematrio – Snyftböcker

tematrio

Veckans tematrio handlar om böcker som kräver näsdukar. Riktiga snyftare. Här kommer tre böcker som fått mig att fulgråta.

The Fault in Our Stars av John Green finns nog med på många sådana här listor kan jag tänka mig. En bok att storgråta till helt klart. Att hela tiden veta att det troligen inte kommer att sluta väl, men att faktiskt strunta i det.

Jag gråter varje gång jag läser Godnatt Mister Tom av Michelle Magorian. Inledningsvis för att Wills liv är så tragiskt, senare för att det blir så fint när han och Mister Tom finner varandra, därefter för att det blir skit igen och så i slutet för att det obeskrivbara händer. Jag hade ingen aning om att den filmatiserades redan 1998. Har någon sett?

Ghana must go av Tayie Selasi är inte bara sorglig, men det kom allt en hel del tårar på sina ställen när en trasig familj beskrivs. Berättelsen om tvillingarnas tid i Ghana ledde bland annat till totalt fulgråt.

9 reaktioner på ”Tematrio – Snyftböcker”

  1. Jag gråter rätt sällan när jag läser, men i början av Khaled Hosseinis And the Mountains Echoed bölade jag okontrollerat (”Abolla”), liksom i slutet. Inget får mig att gråta som barn och separationer.
    En annan säker snyftare var David Nicholls En dag. Bra slut där.
    Flera minns jag inte.

    1. Jag grät i En dag, det gjorde jag. Och tack för påminnelsen om Hosseinis tredje bok, vet inte riktigt varför jag inte kommit mig för att läsa den.

  2. Jag har läst de två första, och grät när jag läste The Fault in Our Stars. Sist jag läste Godnatt, Mister Tom brukade jag inte gråta till böcker. Nu för tiden har jag lättare för att gråta och tror att jag skulle gråta till den.

  3. Godnatt mister Tom brukar jag läsa högt i klasser och den är omöjlig att inte gråta till. Minns en gång en elev som sa till mig. Sluta läs Anna och gråt klart först … Vi hör inte.

  4. Jag visste inte heller att Godnatt Mr Tom filmatiserats, men boken är ju bra sorglig. TFIOS hamnade på min lista också.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: