Höstens böcker del 6

29688511_O_3

Det blev så himla många böcker för barn att jag var tvungen att skriva ännu ett inlägg.

Spökhuset är en ny serie för barn av Ewa Christina Johansson. Första boken heter Spindlar och spöken och ges ut i augusti av B Wahlströms.

Serien om den magiska trädkojan tuffar på och femte boken heter Ninjornas natt. Grabbarna O gillar Mary Pope Osbournes böcker skarpt. B Wahlströms, augusti.

Jag absolut älskade Gummi-Tarzan av Ole Lund Kirkegaard när jag var liten och nu kommer den i en nyutgåva. Utgiven av B Wahlströms i augusti.

Och så höstens mest efterlängtade nyutgåva, nämligen Den lilla huset på prärien av Laura Ingalls Wilder. Den kommer jag köpa till alla ungar jag känner. Rabén & Sjögren, september.

Självklart måste vi läsa Annelie Drewsens nya bok Stella skaffar ett syskon som ges ut av Rabén & Sjögren i september.

 Sju tusen steg heter Bo R Holmbergs nya bok som handlar om Siri vars föräldrar flyttar isär. Rabén & Sjögren, september.

Det är så himla skönt med vanliga böcker om vanliga ungar och Lyckokakan av Kerstin Hahn Lundberg verkar vara en sådan. Rabén & Sjögren, oktober.

Ulf Starks nya bok heter Ett syskon från yttre rymden och låter som en fin och sorglig högläsningsbok. Ges ut av Lilla Piratförlaget i september.

Johanna Lindbäck skriver för åldersgruppen 9-12 i boken Lite ihop. Den ser nog jag fram emot mer än grabbarna O. Lilla Piratförlaget, september.

 

 

 

1 reaktion på ”Höstens böcker del 6”

  1. Lilla huset! Älskar dem böckerna! Vilke fantastisk nyhet att den ges ut på nytt. Är det hela serie som ska ges ut eller bara en bok?

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: