Kanske är jag en surkärring

9129686474

Känner mig lite gnällig minst sagt, men idag kommer ännu ett lite surt inlägg om en bok som inte var så bra som jag trodde. Egentligen vet jag inte riktigt vad jag förväntade mig, men att riva av tre år på scenskola i en kort liten bok gör läsningen minst sagt fragmentarisk. Boken jag talar om är Stjäla the show av Emmy Abrahamsson, fortsättningen på Only väg is up, som jag tyckte var en mycket charmig historia.

Förutsättningar är så himla bra, då Emmy Abrahamsson placerat huvudpersonen Filippa på en dramaskola i London. En fantastisk miljö och det finns en del roliga scener, men mest känns det lite stressat. Jag gillar Filippa, tycker om att läsa om henne, men i den här boken snuddar vi bara vid ytan. Kanske handlar det om att Stjäla the show är skriven för åldersgruppen 12-15 och att författaren därför inte vill (vågar?) gå in i några djupare resonemang. Det är synd.

Men visst finns det en dos olycklig kärlek och en dos lyckligare sådan, några doser vänskap, konkurrens och en total kollaps. Jag kommer att rekommendera Emmy Abrahamssons böcker till mina elever, men som vuxen gav läsningen mig ganska lite. Tråkigt, då ungdomsböcker definitivt brukar vara min grej.

4 reaktioner på ”Kanske är jag en surkärring”

  1. Jag håller med om att hon tryckte in rätt mycket i en enda bok, och jag funderade lite över det efteråt. Tror att det hade blivit lite utdraget om hon delat upp det i flera böcker, särskilt som man förstår vad nästa bok ska handla om. Jag gillade dessutom Filippa mycket bättre i den här boken än i förra.

    1. Jag gillar Filippa helt klart och vill läsa nästa bok, men jag hade förväntat mig mer av den här när författaren själv ändå gått på dramaskola.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: