Höstböcker del 3

9173434485

Fler böcker jag vill läsa i höst. Mitt urval, inte alla böcker som förlagen ger ut. En sammanställning av de böcker jag ser fram emot hittar du här.

Philip Teir är en finlandssvensk författare som romandebuterar med Vinterkriget, som ges ut av Natur & Kultur i augusti.

Jag har inte riktigt förstått Lena Anderssons storhet, men är villig att ge henne en ny chans med ny boken Egenmäktigt förfarande, som också ges ut av Natur & Kultur i augusti.

Jag är en stor beundrare av Lena Sundström och i augusti ges hennes bok Spår ut av Natur & Kultur.

Öppen stad av Teju Cole låter som en bok för mig. En av många böcker som handlar om 9/11. Kanske dags för ett lästema kring den dagens händelser och allt vad de orsakat. Natur & Kultur, oktober.

Som om vi hade glömt är Daniel Poohls skönlitterära debut. En bok om främlingsfientlighet, ett ämne som ligger Expos chefredaktör varmt om hjärtat. Utkommer i augusti på Leopard Förlag.

Véronique Tadjo kommer från Elfenbenskusten och är bosatt i Sydafrika. I den självbiografiska Långt från min far skriver hon om hur hon återvänder till Elfenbenskusten. Leopard Förlag, augusti.

Halvblodsblues av Esi Edugyan har nominerats till såväl Bookerpriset som Orange Prize for Fiction (nuvarande Womens Prize for Fiction) och är en bok jag länge tänkt läsa. I oktober ges den ut på svenska av Leopard Förlag.

Han är tillbaka av Timur Vermes kommer det säkerligen att skrivas och pratas om en hel del i höst. Den handlar om Hitlers återkomst och ges ut av Leopard Förlag i oktober.

Det finns råttor överallt utom på Antarktis heter Sara Beischers uppföljare till succén Jag skulle egentligen inte jobba här, som jag verkligen måste se till att läsa snart. Den ges ut av Ordfront förlag i augusti.

I september ger samma förlag ut favoriten Marjaneh Bakhtiaris nya bok Godnattsagor för barn som dricker. En bok jag verkligen ser fram emot att läsa.

Fantastiska Nanna Johansson kommer med sin nya bok Hur man botar en feminist. Galago, september.

Och snön smälter på Hester Street av Daisy Waugh kan verkligen vara flipp eller flopp, men jag kommer att läsa! Printz Publishing, oktober.

I november kommer Jojo Moyes nya bok på svenska. Den heter Sophies historia och ges ut av Printz Publishing.

 

4 reaktioner på ”Höstböcker del 3”

  1. Om man ska vara petnoga så är Teirs debut endast en ROMANdebut, han kom med en novellsamling häromåret, Johanna Ö nämnde den i senaste Bokhora-podden också, och borde rentav finnas som pocket även i Sverige. Ser framemot hans roman, och den har ju ett helt galet snyggt omslag också!

    1. Sant, det står romandebut. Noveller har jag en tendens att missa, då det inte alls är min grej och ja, omslaget är fantastiskt!

      1. Novellerna gavs dessutom inte ut i Sverige tror jag (förutom nu i pocket), utan dem har jag koll på via gamla goda Svenskfinland. Borde läsa mer noveller..!

        1. Jag brukar gilla när jag väl läser, men är jag för trött tycker jag det är jobbigt med omstart hela tiden.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: