Nelly på läskiga äventyr

9789163874536

Martin Widmarks serie om Nelly Rapp blir faktiskt bara bättre och bättre. I senaste boken Vampyrernas bal, som är bok nummer tolv, får monsterdetektiven Nelly i uppdrag att se till att den gode Rauf Molin från Gotland vinner vampyrernas presidentval, istället för förhandsfavoriten Elena Papadam från Grekland. Elena vill nämligen att vampyrerna ska ta över världen.

Nelly klär sig i passande kläder, sminkar sig och trycker in löständerna och är sedan redo att åka med i lastbilen och därefter båt till Estland, tillsammans med de andra 348 röstberättigade vampyrerna. Hon kallar sig Nelly från Estland och tar platsen från Kadimba från Kenya, vars kista fastnat i tullen.

Det här är en riktigt roligt och småläskig bok, som både jag och grabbarna O gillade skarpt. Christina Alvners illustrationer är dessutom helt fantastiska. Det är kul att följa Nelly på hennes äventyr och det här var absolut ett av de bästa. Vampyrernas bal är en bra högläsningsbok för barn i lågstadieåldern.

4 reaktioner på ”Nelly på läskiga äventyr”

  1. Min 6-årige son är mycket förtjust i Nelly Rapp-böckerna, och vi har precis avslutat Bergakungens sal. Det är så värdefullt med bra högläsningsböcker! Jag kan inte bestämma att mina barn ska bli bolmalar, men jag hjälper de definitivt på traven!

  2. Absolut! Jag har läst en hel del av ”Älvböckerna” (Penny Ponnyälvan osv) för äldsta dottern, och de är på flera sätt riktigt dåliga. Men vad gör man inte för att främja läsandet…

    1. Vi har läst några också, men då jag har två pojkar såg jag det som ett genusexperiment… 😉

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: