Ska vi bokcirkla lite?

Feelgoodbibliotekarien skriver på Bokcirklar.se om sin drömbokcirkel. Jag skulle gärna bokcirkla med några av hennes gäster, medan andra gärna för stanna hemma. Självklart blev jag också inpirerad att skapa en egen fiktiv bokcirkel, men jag försöker att använda mig av de föutsättningar Feelgoodbibliotekarien ger. En lite crazy person som är bra på att vända på saker och ting, någon som irriterar och ifrågasätter, någon med starka åsikter, någon mer eftertänksam, någon med humor, någon med bra litteraturkoll och så någon som fixar gott fika.

Det här med fika gick jag igång på och någon som kan fixa det OCH prata böcker är självklart bra. Jag tror att Mat-Tina kan fixa det.

Någon som ifrågasätter? Hm, det var svårt. Det måste ändå vara en person jag respekterar, trots att personen i fråga ligger långt ifrån mig åsiktsmässigt. Kanske Carl Bildt vill diskutera böcker?

Någon som jag tycker är intressant, är mer eftertänksam och kan ge ett kristet perspektiv är Helle Klein.

Starka åsikter har Jenny Strömstedt och jag håller med om de flesta. Det är alltid praktiskt. Dessutom har hon skrivit böcker och har säkert god koll på litteratur.

En person som är bra på att vända på saker är Cherin Awad, hon är jurist och akriv i debatten om religion och kvinnors rättigheter.

Och så någon med humor, men som ändå kan hålla sig allvarlig när så krävs. Jag väljer Özz Nujen.

Litteraturkoll har helt klart Peter Englund, så han får väldigt gärna vara med i min bokcirkel.

Vad ska vi läsa då? Faktum är att Asfaltsänglar av Johanna Holmström, den bok vi läser i GP:s Bokcirkel just nu, skulle passa riktigt bra. Det kan bli grymt intressanta samtal kring identitet, religion, politik och en massa annat spännande.

När alla dessa giganter väl samlas tror jag att jag gömmer mig någonstans, för att diskutera litteratur med dem torde vara omöjligt. Jag brukar inte få tunghäfta om jag är nervös, istället babblar jag okontrollerbart. Ingen bra egenskap.

Hur ser din drömbokcirkel ut? Och vad blir er första bok?

3 reaktioner på ”Ska vi bokcirkla lite?”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: