Självklart ska Gudrun vara med

8mars

Gudrun Schyman är definitivt en stor förebild. Hon har inte alltid gjort de mest smidiga valen, men det kan jag ha överseende med. Mesta tiden är hon nämligen briljant och jag beundrar henne för att hon så ofta vågar provocera och för att hon hela tiden för upp jämställdhetsfrågan på agendan.

Utan Gudrun Schyman hade de andra politiska partierna troligen glömt bort jämställdheten ännu mer. Se bara på vad som händer nu när hon inte syns lika mycket.

När kvinnor provocerar fokuserar media inte sällan på hur de ser ut. Visst är det konstigt? Maria Sveland skriver om det i boken Hatet, som jag skrev ett inlägg om tidigare idag. Gudrun Schyman har definitiv fått stå ut med mycket kritik, mer eller mindre befogad, men också en hel del hat. Inte sällan går media över gränsen.

För några år sedan gästade Gudrun Schyman min arbetsplats och jag hade äran att äta lunch med henne. Det var en stor och viktig händelse helt klart. Idag på Internationella Kvinnodagen tar jag tillfället i akt och sprider nätkärlek. Kära Gudrun, jag skickar lite till dig.

 

5 reaktioner på ”Självklart ska Gudrun vara med”

 1. Maria Sveland och Gudrun Schyman använder bägge generaliserande uttryck om män och det tycker jag är HAT.

   1. Det finns en dubbelmoral hos henne som inte så många tycks reagera på. Hon stormade ju en pubkväll som Pär Ström ordnat på Södermalm för sina anhängare. Hon var ledare och hade 50 st personer med sig och de delade ut bilder på en avhuggen penis och var enligt uppgift mycket agressiva och hotfulla.

    1. Vad som egentligen hände på den där pubkvällen råder det väl ändå väldigt olika meningar om. Vad jag förstår så tyckte till exempel Billing att det var helt okej att träffa Sveland och prata med henne. Så här skriver han bland annat: ”Jag gick fram till Maria Sveland, som också kom dit, och diskuterade min syn på jämställdhet. Bland annat pratade vi om forskningen kring våld i nära relationer och vilka lagförändringar vi ansåg viktigast kring föräldraskapet. Sveland var trevlig och hon ska ha cred som dök upp. Uppenbarligen är jag inte så farlig om man kan vara i samma lokal som mig.”

     Läs mer här: http://www.pellebilling.se/2012/03/mycket-lyckad-pubtraff-i-gar-kvall/

     Att Per Ström vill elda upp det hela och ta på sig sin vanliga offerkofta får stå för honom. Och den avhuggna penisen är väl ändå en tecknad bild med en streckad linje på, i alla fall har Ström inte publicerat något annat. Har dessutom ingenting med Sveland att göra.

    2. Nej men nu hittar du väl på, delade ut bilder på en avhuggen penis??? Tror du på det själv? Vilken värld lever du i?

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: