Ibland gillar jag blått

8mars

En gång då jag var ung och oförstörd röstade jag på Folkpartiet. Det kommer troligen aldrig att hända igen. Alliansen är ingenting för mig. Däremot finns det en folkpartist som jag har en enorm respekt för och det är Birgitta Ohlsson.

Modig och kunnig precis som en bra minister ska vara. Alltid med ett engagemang som imponerar. Även om det är liberalismen som är drivkraften för henne är feminismen också viktig. Det visar Birgitta Ohlsson med all önskvärd tydlighet i en regering där feminism inte alltid varit ett uppskattat ord.

Så här står det på Birgitta Ohlssons Folkparti-sida:

Jag brinner för liberalism. Alla ska göra rätt för sig och respekteras oavsett om vi är kvinnor, bögar eller kommer från ett annat land. Det behövs mer solidaritet, feminism och öppenhet, men framförallt politiker som aldrig daltar med religiösa fundamentalister, diktatorer eller mansgrisar.

 

Jag minns debatten när Ohlsson som nybliven mamma blev EU-minister och hur hon bet huvudet av alla kritiker. Ingen sätter sig på Birgitta Ohlsson och det gillar jag skarpt.

I dag på Internationella Kvinnodagen sänder jag nätkärlek till kvinnliga förebilder. Birgitta Ohlsson är en av dem!

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: