En titt på vårens böcker del 3

 

Frälsningsarmén av Abdellah Taïa handlar om en ung marockansk man och ges ut av Elisabeth Grate Bokförlag i januari.

I januari kommer en ny bok av Sophie Kinsella, eller egentligen Madeleine Wickham. Den heter Cocktails för tre och ges ut av Damm förlag.

Jag gillar Gunilla Bergensten och i mars kommer en ny bok av henne som heter Att älska varandra i längden och på bredden. Den ges ut av Forum Bokförlag och har recensionsdatum 6 mars.

Pojken som fann en ny färg av Oskar Skog låter som en bok för mig. Svart, sorglig och fragmentariskt berättad. Ges ut av Forum Bokförlag 13 mars.

Vi möts igen av Laurie Frankel låter som en riktigt härlig bok. Den ges ut den 20 mars av Printz Publishing.

En tesked jord och hav av Dina Nayeri handlar om två systrar i Iran. Den utspelar sig på 80-talet och låter verkligen läsvärd. Boken ges ut av Damm förlag i april.

Glöm inte att låsa av Elizabeth Haynes låter riktigt obehaglig. Den ges ut av Lind & co i april.

Helena Österlunds debutsamling var helt fantastisk med sin suggestiva poesi. Nu kommer hennes andra bok Kari 1983 och vad jag kan läsa mig till är det en roman. Ges ut 5 april av Albert Bonniers Förlag.

Jessica Kolterjahn står på min boktolvelista, men har inte blivit läst i år. Nästa år kommer en ny bok som handlar om Karin Boye och som verkligen låter riktigt bra. Den heter Den bästa dagen är en dag av törst och ges ut av Forum Bokförlag 17 april.

På min födelsedag den 26 april är det recensionsdag för Jakthistorier av Liselott Willén, en författare jag inte läst något av på länge. Förlaget är Albert Bonniers.

Kate Morton är en favorit och den 2 maj kommer hennes fjärde bok på svenska. Den heter En välbevarad hemlighet och ges ut av Forum Bokförlag.

Kvinnan som gick till sängs i ett år är skriven av Sue Townsend och låter riktigt rolig. Den ges ut av Printz Publishing i maj.

Härligt med en ny bok av Elly Griffiths. Den heter En orolig grav och ges ut 3 maj av Forum Bokförlag. Det ska bli härligt att få återse Ruth Galloway. Mycket möjligt att jag inte kan vänta till maj, utan läser den på engelska.

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: