4 december Barbara, Barbro

Barbara Havers är en favorit. Jag gillar henne bäst är hon är som bittras i de tidigaste böckerna. Då var hon en otroligt frisk fläkt i deckarvärlden, men så här många år senare hr hon fått en del efterföljare. I takt med detta har dock Barbara själv blivit lite mjukare och tur är väl det. Att vara så arg och så bitter i evighet kan knappast vara hälsosamt. Ändå saknar jag den arga Barbara.

Barbara Voors kan jag inte bortse ifrån idag (heller). En stor favorit, men det vet ni säkert redan. Jag upptäckte henne 1998 och kan inte komma på en enda dålig bok hon skrivit. I hyllan står en oläst bok, för se när det kommer till riktiga favoritförfattare måste det finnas en oläst bok i hyllan för säkerhets skull. Ifall det riktiga suget skulle sätta in. Kanske är det också dags att läsa om några av favoriterna. Om jag vågar.

Barbro Hedvall är en författare som inspirerat mig. En förebild på många sätt. Hennes bok Vår rättmätiga plats om kvinnornas rösträttskamp är fantastisk. Läs den om du inte redan gjort det. En saklig, spännande och rolig bok om ett gäng starka kvinnor som vi har mycket att tacka för.

Barbro Lindgren måste självklart få vara med, både som författare och karaktär i favoritböckerna i den självbiografiska serien dagböcker som inleds med Jättehemligt. Jag absolut älskade dem som barn.

Och så en författare jag inte läst, men gärna vill läsa, nämligen Barbara Kingsolver. Hon har stått på läslistan i många år, men som ni vet är det knappast en garanti för att man blir läst. När nu Elin Boardy tipsade om henne har jag ännu ett skäl till att läsa.

Det blev en diger samling kvinnor idag. Har du någon Barbara eller Barbro du tycker extra mycket om?

3 reaktioner på ”4 december Barbara, Barbro”

  1. Kul kalenderidé! Jag har länkat till dig idag från min julkalender med Bibliotekspraliner. Var så länge sedan jag själv läste boken så lånade ditt inlägg. Hoppas att det är okej.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: