Han måste vara galen?!

Jag älskar Erlend Loe, men då jag blev lite besviken på hans förra bok Stilla dagar i Mixing Part, kändes det lite nervöst när jag började läsa nya boken Fvonk. Efter bara några sidor stod det dock klart att Loe definitivt är i högform. Boken om den udda Fvonk är totalt absurd och galet rolig. Vad får Erlend Loe allt ifrån? Tänk att få titta in i hans hjärna en liten stund.

Fvonk är ganska deprimerad. Hans uppdrag på Gång- och motionsförbundet är ett minne blott efter att det uppdagats att de fifflat med medlemssiffrorna, han för en ständig kamp mot okulturen och känner sig förföljd av de gravida kvinnorna i världen.

En dag knackar det på dörren och en kvinna iklädd byxdress framför en önskan att hyra ett hyresrum av honom. Det är inte hon som ska bo där, utan en känd man som behöver en plats där han kan fly undan offentligheten. Fvonk blir lite förtjust i kvinna och dessutom nyfiken på vem mannen kan vara. Självklart låter han henne hyra rummet.

En dag dyker en man med skägg upp. Han har med sig två stabila livvakter och Fvonks nyfikenhet väcks. Mannen heter Jens och det visar sig att han inte är vilken Jens som helst. Jens är nämligen landets stadsminister och han är i desperat behov av en vän.

På Alfabetas hemsidan står det att läsa att det är en bok för dem som gillar Naiv. Super och Doppler, mina två favoritböcker av Loe. Kanske är det därför Fvonk får mig att skratta högt hur många gånger som helst. Jag tycker verkligen, verkligen om den här boken. Totalknäpp och underbar läsning.

9 reaktioner på ”Han måste vara galen?!”

  1. Men gud. Jag tittade igenom bibliotekskatalogen och hittade exakt inget. Kollade powells. De hade EN bok. I tysk översättning. Inte ens amazon hade mer än två (naiv. super och doppler), och de svenska bokhandlarna skickar inte utomlands. Alla dessa böcker jag inte kan läsa, alla dessa skandaler. Suck.

  2. Jag avslutade 2012 med att läsa Doppler och som jag skrattade. Måste absolut läsa mer av Loe.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: