enligt O

Tankar från en bokberoende

Snart får vi de nominerade

I morgon avslöjas vilka titlar som nominerats till Augustpriset. Presskonferensen inleds 12.15. Till min bestörtning läste jag att Jonas Hassen Khemiris fina bok Jag ringer mina bröder inte kommer att kunna finnas bland de nominerade, då förlaget glömt bort honom. Visserligen har han ganska nyss bytt förlag, men ändå. “En oförlåtlig miss” kallas det och jag är benägen att hålla med.

Annars brukar de stora förlagen anmäla alla sina nyutgivna, svenska böcker. Vad jag inte visste är att anmälningsavgiften per bok är 700 kronor, vilket kan få vissa medelstora och mindre förlag att bara skicka in ett mindre antal böcker. Visserligen finns det säkert böcker som ganska självklart inte kommer att nomineras till Augustpriset, trots att de är bra böcker. Frågan är om man vågar chansa?

I år har sammanlagt 421 titlar skickats in för bedömning och det är ganska jämnt mellan de tre klasserna, men en liten övervikt för de två skönlitterära klasserna. Eller kanske är det så att barn- och ungdomspriset även kan gå till en fackbok?

Här hittar du årets jurygrupper. Hur coolt hade det inte varit att delta i en av dem?!

 

 

Föregående

Tematrio – Tjocka släkten

Nästa

Några litterära aha-upplevelser

9 kommentarer

 1. jag läste just en intervju någonstans, Svd el DN, där det stod att även om en titel inte nomineras av sitt förlag kan den ändå bli nominerad.
  Kanske tur för Jonas som verkade lite ledsen:)

 2. Ska bli spännande att se vilka som blir nominerade. Alltid kul och se om man läst någon av dem.

 3. Ser fram emot imorgon. Får nog smita ifrån lite där vid lunchlektionen 🙂

 4. Ska sitta bänkad. 🙂

  Jag tror att “Skriv om och om igen” Vann pris i fackboksgenren fast den var riktad till barn/ungdom.

  • Den vann för bästa barn- och ungdomsbok 2009, så i den klassen verkar det finnas plats för olika genrer.

 5. wee vad spännande det ska bli 😀

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: