Tematrio – Tjocka släkten

Veckans tematrio handlar återigen om titlar och nu ska hela tjocka släkten in i det hela. Här kommer min trio:

1. Min systers dotter har många pappor av Christina Wahldén är den andra boken om Ombeni, som kommer själv till Sverige från Kongo Kinshasa.  När hon fyller 18 och varit i Sverige ett tag räknas hon som vuxen och försöker forma ett nytt liv. Ungefär samtidigt dyker hennes syster upp med en dotter vars pappa är någon av alla de rebellsoldater som våldtagit de båda systrarna. Den tredje systern dog i det läger som Ombeni lyckades fly ifrån.

2. Den krympande hustrun av Andrew Kaufman är en riktig liten pärla. Vi får träffa en man vars fru börjar att krympa efter att hon råkat ut för en väldigt annorlunda bankrånare. Måste upplevas!

3. I Sister av Rosamund Lupton försvinner en älskad lillasyster några dagar efter att hennes nyfödde son dött.  Hennes äldre syster ger sig ut på jakt efter sanningen. Mycket fin och spännande bok som just kommit ut på svenska.

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: