För nytta och nöje

Det var länge sedan jag var med i Bokbloggsjerkan, men nu jäklar (har förresten insett hur mycket jag svär, måste sluta med det). Så här lyder frågan:

Läser du facklitteratur ibland och vad är det i så fall som intresserar dig?

Jag har nästan alltid någon fackbok på gång, ibland (ganska ofta) handlar det om någon universitetskurs och då handlar det kanske mer om nytta än om nöje. Visserligen älskar jag att plugga, men tidspressen tar ibland bort nöjet. Just nu är det bedömning som gäller och jag läser bland annat Bedömning för lärande av Christer Lundahl. En bok jag verkligen tycker om.

Även om jag får välja helt själv blir det inte sällan böcker som handlar om utbildning. Det är trots allt det jag sysslar med hela dagarna och jag vill ständigt lära mig mer och bli bättre. Jag botaniserar mycket på biblioteket och bland Skolverkets publikationer. Det finns mycket att lära.

Annars är det frågor om genus, jämställdhet och kvinnohistoria som är min grej. Böcker som Rosa den farliga färgen av Fanny Ambjörnsson, På spaning med Hedvig av Hedvig Ljungar och Vår rättmätiga plats av Barbro Hedvall. Tre mycket bra böcker som jag definitivt rekommenderar.

1 reaktion på ”För nytta och nöje”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: