Hedvig är min nya idol

Hedvig Ljungar spanar på saker som jämställdhet, feminism, utseendefixering och kärlek. Dessa spaningar har samlats i lättlästa texter under titeln På spaning med Hedvig. Korta texter som är knivskarpa och klockrena. Fyllda av både humor och allvar. En lättläst och ung version av Bodil Malmsten skulle jag säga och en bok som jag definitivt kommer att plocka texter ur att använda i min undervisning.

Varför gör vi som vi gör? Hur kan vi påstå att vi är fria, när det finns så många mer eller mindre oskrivna regler som förslavar oss? Har vi egentligen makt att styra över våra liv? Stora frågor som konkretiseras genom att de bryts ner. De besvaras genom tydliga exempel och många gånger insåg jag att Hedvig sett saker jag faktiskt inte tänkt på. Som hon skriver blir det jämställda Sverige tyvärr sämre ju mer hon spanar.

Rakar vi verkligen benen för vår egen skull om vi skiter i det så länge ingen annan ser? Hur hjälper vi killar med ätstörningar? Varför är Slitz inte en porrtidning om de visar bilder på lättklädda tjejer med silikontuttar?

Hedvig Ljungar funderar över dessa frågor och många fler. Hon ger genomtänkta och frisspråkiga svar. Hon är helt klart min nya idol.

Heja Hedvig!

 

20120517-181902.jpg

 

 

5 reaktioner på ”Hedvig är min nya idol”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: