Bäst och sämst i år

Vilken är den bästa respektive sämsta bok du läst i år?, undrar Annika i veckans bokbloggsjerka.

Ja du, inte så lätt faktiskt. I vanlig ordning finns det ett lurigt ”det beror på” för bäst och sämst handlar mycket om tillfället. Tillfället gör boken, eller inte. En bok jag älskar läser jag säkerligen vid det perfekta tillfället. En bok jag inte tycker om kanske hade varit bättre vid ett annat tillfälle, eller inte, det är omöjligt att veta. En bra bok är en bra bok för mig, en dålig bok är dålig för mig. Det finns ingenting så enkelt som en bra bok och en dålig bok för alla.

Helt subjektivt utser jag nu flipp och flopp enligt O under årets första sju månader och jag har ansträngt mig för att faktiskt följa reglerna, men se det gick inte. Det blir därför en topptrio bestående av Artighetsreglerna, The fault in our stars och When god was a rabbit.

Och så botten då, färre att välja mellan,  men det gjorde inte valet lättare. Jag avskyr att såga och egentligen vill jag inte såga ens de böcker jag läst i år som inte varit speciellt bra. En av de böcker som gett mig minst i år är dock Dubbelexponering.

4 reaktioner på ”Bäst och sämst i år”

  1. carin thiria bark

    hurra för mitt andningshål – lerums bibliotek. de tar in böckerna som du tipsar om, om de nu inte redan finns ”hemma”. när gud var en kanin, coming up!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: