Sommarläsning, jo men självklart!

Visst är det ironiskt att bloggen tystnar när jag kommer hem från semestern, men det finns allt för mycket annat att göra. Idag har vi köpt tapeter, jag har skrivit lite och skickat till förlaget och om ett par timmar ska jag dra in till stan och äta middag med fina vänner. Så där väldans synd om mig är det alltså inte. En enkät funkar alltid bra om inläggen är tröga att skriva. Hittade den här hos Fiktiviteter, som hittade den hos Malin.

 

1. Bästa bok förra sommaren?

Jag absolut älskade Timmarna av Michael Cunningham och blev därför besviken på den bok av honom som jag läst den här sommaren. Mer om det när jag orkar komma igång att recensera semesterböckerna.

2. … och sommaren innan det?

Oj hjälp, det var länge sedan. Kommer inte ens ihåg vad jag gjorde den sommaren. Tur att det finns läslistor. Svaret blir On the Beach av Nevil Shute.

3. Några lite nyare böcker som passar i hängmattan?

Alexandra Potter skriver smart och roligt, men finns inte på svenska. Jag rekommenderar You’re the one that I don’t want, som jag läste under semestern. En annan charmig bok är 50 sätt att träffa den rätte av Lucy-Ann Holmes. Den enögde kaninen av Christoffer Carlsson är spännande och välskriven. Helt ny i pocket är Pojkarna av Jessica Schiefauer och den rekommenderar jag verkligen!

 

4. Vad läser du mest på sommaren?

Inledningsvis en del lättsmält, därefter de tegelstenar som fått vänta på att bli lästa och/eller böcker som jag av någon anledning behöver en mer utvilad hjärna för att uppskatta.

5. Var läser du helst?

Gärna utomhus och helst i min trädgård, eller vid havet. Lite bakgrundsljud funkar, men det får inte vara för rörigt.

6. Vad ser du fram emot att läsa i sommar?

Mycket! Tänkte beta av vårens böcker som t.ex. Agaat. Jag har många högar att plocka från, men faktiskt få konkreta läsplaner. Listor behövs främst då jag är stressad och det är jag inte just nu. Det blir som det blir.  Har dock längtat länge efter Mercurim av Ann Rosman, så den står högt på listan.

 

Vad läser du i sommar?

2 reaktioner på ”Sommarläsning, jo men självklart!”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: