Vad ska vi Bokbruttor läsa?

Bokträff ikväll i klubben som kanske dricker mer vin än pratar böcker, till skillnad från bokklubben utan namn som läser mer än vi dricker. Just idag blir det dock inget vin för mig, inte heller något restaurangbesök eller trevligt umgänge med goda vänner. Visst kan jag få både vin, mat och sällskap hemma, men jag skulle gärna vara frisk nog att dra in till den stora staden. Nu blir det inte så.

Ikväll skulle vi pratat om Döden på en blek häst av Amanda Hellberg, som jag gillade. Jag skulle rekommendera fortsättningen Tistelblomman, som jag älskade. Var också och klämde på första boken om Maja Grå Styggelsen på biblioteket förra veckan, men insåg att de typ tjugo biblioteksböckerna jag har hemma just nu kanske räcker ett tag.

Nu är det ju min tur att bestämma bok till nästa gång och jag har inte riktigt bestämt mig. Här kommer några förslag. Hissa eller dissa gärna!

Jag har just börjat läsa Älskade av Toni Morrison och det kanske inte är helt rätt att välja en bok man själv måste läsa, men det verkar vara en bra bok och dessutom en där det går att prata om en massa saker. En nobelpristagare skulle väl sitta fint kanske? Verkar dock vara svår att få tag i på svenska.

Förslag två är ny i pocket och en bok jag verkligen vill läsa. Liten och nätt dessutom. Boken heter Vi ses på Place de la Sorbonne, är skriven av Justine Lévy och är utgiven av favoritförlaget Sekwa. Kan inte bli fel?!

Lark & Termite av Jayne Anne Philips har jag tänkt läsa hur länge som helst då många hyllat den. Låter lite tung, men ska vara bra. Andra böcker jag läst av henne har absolut inte varit tunga. Vad tror ni?

I det sista regnet av Janesh Vaidya verkar vara fin också. Det var länge sedan vi tog oss utanför västvärlden. Möjligen låter den lite för fin och långsam, men samtidigt kan fin och långsam vara bra. Eller?

Eller vi vill köra mer spänning? I så fall föreslår jag Kråkflickan av Jerker Eriksson och Håkan Axlander-Sundquist som verkar väldans läskig.

 

7 reaktioner på ”Vad ska vi Bokbruttor läsa?”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: