Mina svar på W

W är nästan en bokstav som inte finns i svenskan. Hopplöst att komma på frågor alltså, men förhoppningsvis inte lika hopplöst att komma på svar. Antar att detta bara är en försmak av vad som komma skall de närmaste veckorna.

5 ord på W ska alltså kopplas till boktitlar.

Wallraffa

Wannabe

Whisky

Wienerkorv

Weekend

Nu är väl Cassie ingen wallraffare, snarare går hon undercover, men det är spännande att läsa om när hon infiltrerat ett hus fyllt av mordmisstänkta studenter i Okänt offer av Tana French. Om korv, inte wienerkorv, men currywurst, handlar Upptäckten av currywursten av Uwe Timm, som jag just börjat läsa. Lite kluven än så länge, men nästan övertygad. Whisky dricker Erik Winter, fin sådan och ibland drar han en weekend till Spanien och sina föräldrar. En riktig wannabe är pajasen Tomas Haraldsson i Hjort & Rosenfeldts deckarserie.

Sedan vill jag att du presenterar en karaktär med för- eller efternamn på W.

Självklart måste det bli Willy Wonka, han med chokladfabriken dit Kalle vinner en inträdesbiljett. Jag var verkligen rädd för honom som liten, men kunde ändå inte låta bli att läsa vidare. Filmen Kalle och Chokladfabriken med Johnny Depp, har jag dock inte sett, men jag följde Ernst-Hugos röst genom fabriken. Lovely!

En webblogg brukar vi ju inte säga, utan blogg. Men min utmaning till er denna vecka är att berätta om varför du bloggar, vem eller vad som inspirerade dig att börja och slutligen tipsa om en (bok)blogg som är läsvärd.

Just det här att plocka ut enskilda bloggare ur de långa listor av bokbloggar jag läser och älskar är självklart svårt. Inspirerad blev jag dock främst av Språkmakargatan och Bokhora. Triggad att bli bättre blev jag av Lyrans Noblesser som hela tiden levererat blogginlägg på hög nivå. Tillsammans med många andra självklart. Varför jag bloggar? Jag började av ren nyfikenhet och för att jag kände att mitt skrivande och läsande behövde utvecklas. Jag hittade en helt ny värld av böcker jag inte visste fanns, befolkad av de trevligaste boknördar du kan tänka dig. Min länklista är full av läsvärda bloggar, men jag vill lyfta fram en som jag tycker håller hög kvalitet, nämligen …och dagarna går, där Anna skriver om alla de böcker som jag önskar att jag hade ork att läsa.

4 reaktioner på ”Mina svar på W”

  1. Willy borde ju ha varit ett självklart val. Eller Willie från Godnatt mister Tom, het plötsligt kommer jag på flera 🙂

  2. Det blev Willie Wonka för mig också, trots att jag inte läst boken. Medias påverkan antar jag. Ännu lustigare är att jag också tipsar om Lyrans blogg!

  3. Hjort & Rosenfeldt står på min vill läsa-lista efter att ha läst dina läsinsprirerande inlägg om första boken. 🙂
    Tana French har jag försökt ge mig på två gånger, men inte kommit mer än kanske en tredjedel i någon av böckerna. Inser att de måste ha kommit in i mitt liv vid fel tidpunkt, men nu är det liksom kört där.
    Min W-figur har nog inte så många hört talas om, men hos mig har han gjort ett stort avtryck!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: