Toppen, eller hur man nu säger

Tidigare år har jag haft som utmaning att läsa de böcker som toppat pocketlistan under året, men i år struntade jag faktiskt i det. När jag sedan hittade en lista hos Cicci med de mest sålda böckerna på Adlibris 2011 tänkte jag ändå kolla hur många böcker jag läst och de jag vill läsa. Cicci hade även med alternativen, ”har lyssnat” och och ”äger”, men de hoppar jag över.

Markera med rött de böcker du läst
Markera med grönt de böcker du vill läsa.

 1. Den farliga leken av Jungstedt, Mari
 2. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonasson, Jonas
 3. En dag av Nicholls, David
 4. Vårlik av Kallentoft, Mons
 5. Sarahs nyckel av Rosnay, Tatiana de
 6. I grunden utan skuld av Sten, Viveca
 7. Niceville av Stockett, Kathryn
 8. Flickan med snö i håret av Schulman, Ninni
 9. Pansarhjärta av Nesbø, Jo
 10. Tusenskönor av Ohlsson, Kristina
 11. Drömmen förde dej vilse av Jansson, Anna
 12. Paganinikontraktet av Kepler, Lars
 13. Blodläge av Theorin, Johan
 14. Vyssan lull av Gerhardsen, Carin
 15. Den glömda trädgården av Morton, Kate
 16. En sannolik historia av Alvtegen, Karin
 17. Dyngkåt och hur helig som helst av Skäringer, Mia
 18. Mamma, pappa, barn av Gerhardsen, Carin X
 19. Igelkottens elegans av Barbery, Muriel
 20. Samlade dikter 1954-1996 av Tranströmer, Tomas (håller jag på med i stilla mak just nu och en lång tid framöver)

Är det inte lite ironiskt att jag läst så många böcker på listan utan att jag gjort det medvetet. Jag har tydligen en väldigt vanligt smak…

9 reaktioner på ”Toppen, eller hur man nu säger”

 1. Vilken dag som helst kommer min lista upp 🙂 Jag har mest grönt på min… Jag har egentligen ingen som helst önskan att vara ”annorlunda” vad gäller böcker så jag tycker det är skönt att 75% av böckerna blir markerade antingen med rött eller grönt. Tycker du har riktigt bra smak när det gäller böcker 🙂

 2. Ja, det må man säga. Du behöver inga utmaningar, du läser ALLT ändå! Ha en underbar jul med många hårda, rektangulära paket!

 3. Starkt jobbat! Jag har läst 2 (!) av dem.. =) Nu läser jag mest annat, äldre, men jag tycker själv det låter lite kul har kasst resultat jag fick 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: