Lucka nummer 15 Fiktiviteter

När jag ”upptäckte” Helena hade både hon och jag andra bloggar.  Trots att vi aldrig setts kändes hon redan från början som en person som jag hade mycket gemensamt med. När hon startade Fiktiviteter 2009 blev den från dag 1 en bokblogg att räkna med. Nu har vi träffats ”på riktigt också och det är minst lika trevligt som att träffas i bloggvärlden.
Idag är det bloggaren med det kanske bästa bloggnamnet som står i centrum:

 

Julkalendrar hör julen till, vilken är din favorit?

Eftersom jag nog aldrig lyssnat på en radiokalender (har vaga minnen av någon med mamma mu möjligtvis) och har glömt alla fysiska lucköppningar så får det bli tv-varianter… Från min barndom så minns jag att jag gillade Trolltider väldigt mycket och i mer medveten ålder så älskade jag Sunes jul. Som vuxen var jag väldigt förtjust i Allrams julkalender för några år sen (men jag har förstått att inte så många andra var det).

Vad är det bästa med julen? 

Att vara ledig, sitta vid brasan hemma hos mina föräldrar och äta godis. Och att få se det där särskilda glimret i barnens ögon.

Hur firar du? 
Vartannat år med mina föräldrar, vartannat år med makens föräldrar och släkt. Årets firande äger rum i Gävle. På båda ställena är det mycket mat, många julklappar till barnen och massor av godis. Julefriden brukar infinna sig på juldagen 🙂

Vilka böcker om jul skulle du vilja tipsa om? 

Svårt, jag kan inte minnas att jag läst så många julböcker. MenTragedi på en lantkyrkogård av Maria Lang förstås, den utspelar sig under en synnerligen blodig julhelg.

Vilka böcker önskar du dig själv i julklapp? 

Jag är nog väldigt svår att köpa böcker till eftersom jag själv köper så mycket. Men de Maria Langböcker jag inte äger vore roligt att få för att utöka samlingen och en fin utgåva av en Jane Austenbok skulle jag också bli glad för.

Vilken bok borde alla få i ett paket? 

Ja till Liv eller Prins Charles känsla av Liv Strömquist tycker jag att alla borde läsa för att de är så roliga och kloka. Pratar vi en roman så får det nog bli en Atwood, Alias Grace.

 

Håller med dig Helena, alla borde läsa Liv Strömquist. Jag hade speciellt velat att vår sk. jämställdhetsminister läste Prins Charles känsla. Och du, jag älskade Allram Ests julkalender. 

Tack för att du tog dig tid att svara på mina frågor så här mitt i luciafirande, pysseldagar, skolavslutningar och julstress. Jag önskar dig en riktigt skön och fridfull jul med mycket lästid.

2 reaktioner på ”Lucka nummer 15 Fiktiviteter”

  1. Vi har definitivt en hel del gemensamt – jag har exempelvis träffat oerhört få andra som förstod storheten med Allram Ests höjdarpaket (förutom min man då, vi satt klistrade varje dag). Och ”jämställdhetsministern” borde definitivt läsa Prins Charles känsla och allt annat Liv Strömqvist, snarast…

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: