På torsdag

Fyra dagars mässa inleds med en torsdag. Tack vare snälla kollegor som tar hand om mina elever.

9.00

Jag tänkte vara på plats redan klockan nio. Troligen smyger jag bara runt och njuter av att vara på plats, men det kan hända att jag slinker förbi på Poesifrukost i monter H03:24. Det låter trevligt!

Under hela torsdagen kommer jag att behöva välja mellan allt för många trevliga punkter och dessutom finns det en del saker jag borde göra som lärare, men som kanske inte känns direkt tjoho-roligt.

10.00

Bedömning för lärande är en sådan sak. Klockan tio leder Christian Lundblad ett seminarium kring betyg och bedömning i F2. Honom kan man också lyssna på klockan elva i Norstedts monter. Klockan tio finns det också ett seminarium om Interkulturell pedagogik i G4, som låter grymt spännande.

Samtidigt talar Åsa Anderberg Strollo mfl om samhällets utsatta barn på debattscenen i F-Hallen och på Barnets Torg talas det om Genus i barnlitteraturen.

10.30

Om jag väljer en kortis klockan tio hinner jag lyssna på Ann-Helén Laestadius klockan halv elva, då hon och Cecilia Nilsson talar om att stå med fötterna i två kulturer. Platsen är F4.

 

11.00

Klockan elva ska jag lyssna på Karin Alfredsson mfl som talar under rubriken Dödsorsak: Kvinna i K1.

Skulle det vara fullt där tar jag mig istället till F5 och lyssnar på ett seminarium om Harriet Löwenhjelm.

 

11.30

Återigen beroende av vad jag valt att göra klockan elva, men seminariet Mindfulness i skolan verkar spännande. Arrangeras av Argument Förlag i F2. Författarna kan man annars träffa i förlagets monter B01:21 kl 12.00.

12.00

Möt Jessica Scheifauer i ett samtal om den flytande gränsen mellan ungdoms- och vuxenlitteratur. Hon finns i monter B07:74.

12.30

Vad är litteratur? är namnet på Ulrika Kärnborgs bok och i seminariesal F3 berättar hon om den.

13.00

Babel, med bland andra Mario Vargas Llosa spelas in i monter D01:24. Skulle vara häftigt att se, men låter som en typisk programpunk som kommer att bli totalt överfull. Då det håller på i två timmar är det möjligt att jag slinker förbi för att kanske få en glimt av en nobelpristagare.

Annars skulle jag gärna lyssna på Johanna Koljonen, som är en stor förebild. Hon talar om kön, sex och lyhördhet i monter B05:60.

Mer lärarinriktat är seminariet Klassrummets många språk i G4.

13.30

Ny chans att se Ann-Helén Laestadius i monter H03:24

Annars kan jag tänka mig att lyssna på samtalet om Merri Vik på De litterära Sällskapens Scen.

14.00

Återigen många krockar.

Jag skulle vilja gå på Bokprovning om trender och tendenser i Barn- och ungdomslitteraturen i F5.

Varför behövs litteraturkritiker? Om det handlar ett seminarium med bland annat Ingrid Elam och Jens Christian Brandt som hålls i K3.

14.30

Om jag väljer något kort klockan två kan jag lyssna till Malin Isaksson och Jenny Jägerfeld samtala om utåtagerande tjejer i F4. Dit vill jag gärna gå.

15.00

Jag smakar gärna på Karolina Tegelaars veganska bakverk i A03:62.

Kan också tänka mig att lyssna till ett seminarium om jämställdhetsarbete i skolan på Forskartorget.

15.40 

Pratar Sanna Näsling om sin coola bok Kapitulera omedelbart eller dö i monter B05:22.

 

Blir jag trött under dagen tänker jag svänga förbi Memo Förlags monter A03:12 där det bjuds på Brämhults juice hela dagen.

 

Ni inser lika bra som jag att det här är ett omöjligt schema och nej, ni behöver inte oroa er. Jag kommer att hinna med både lunch, kaffe och toalettbesök. Dessutom slutar seminariedagen tidigt då jag ska träffa Pernilla och Anneli.

 

6 reaktioner på ”På torsdag”

  1. Då kommer vi att ses många gånger om på torsdag – är också där i lärarsyfte och har planerat in ungefär samma seminarier!

  2. Usch, jag har sådan beslutsångest angående torsdagen. Egentligen går jag i skolan 10-15, men funderar på huruvida jag kan motivera att hoppa den sista föreläsningen. Å ena sidan känns det VÄLDIGT korkat eftersom det är en superintensiv kurs med tenta som kommer ut på fredagen och jag redan har bestämt att jag inte kommer hinna skriva på hela helgen. Å andra sidan är det så himla mycket som jag vill gå på och jag vill verkligen inte missa Malin Isakssons och Jenny Jägerfeldts seminarium. Beslutsångest!

    Fredag, lördag, söndag blir hur som helst heldagar. Jag hoppas att vi ses då!

    1. Det enklaste svaret är väl att du ska vara på föreläsningen, men jag hade nog smitit till seminariet ändå. Klart vi ska ses! Hade varit kul. Det är bara Marcus av dantarna som jag träffat.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: