Jag och listor har ett konstigt förhållande

Jag älskar att göra listor. Absolut älskar. De bästa sortens listor är boklistor och sådana gör jag ofta. Däremot blir de inaktuella väldigt, väldigt snabbt. Inte sällan omedelbart.

Ni minns att jag presenterade lag i en bokturnering. Det var den 22/6. Känns som en evighet sedan, med tanke på hur många gånger jag skrivit om min läslista mentalt. Lite handlar det om att jag har så dålig koll på vilka böcker som finns här hemma, men mest skyller jag på dagsformen som är den som bestämmer vilken bok jag väljer när en annan är utläst. Dagsformen skiter nämligen fullkomligt i listor.

Tänkte i alla fall att vi skulle kika lite på vad som blivit läst sedan turneringen inleddes och vilket lag som ligger bäst till. Till saken hör att det kommit in en hel del avbytare som gjort mål direkt, eller vunnit på knock-out om man så vill. Några böcker har också blivit utvisade och förpassade till läktaren. Dagsformen har bestämt att jag inte riktigt känner för att läsa dem just nu.

Ett helt nytt lag har också introducerats, det unga och fräscha e-böckerna, där de lånade och köpta böckerna samsas alldeles utmärkt.

Bibliotekslaget

Har läst Oskuld och arsenik, Hetero i Hägersten och påbörjat It’s not summer without you. Dessutom har jag läst Spyflugan Astrid och Moa Monster typ 20 gånger, men inte ens jag räknar sådan läsning.

Köp- och bytlaget

Här har det inte hänt mycket just enligt listan, men jag har läst Deceptions, en nyinköpt avbytare.

I recensionslaget har En gång blivit läst och jag har påbörjat Nybörjarguide till livet eller kaosteori. Jag har också läst Helgonet och Ond Cirkel som inte finns med på listan.

e-böcker

Jag har läst Kulturchefen, Att ringa Clara, samt påbörjat Resa i Sharialand. Idel böcker utanför någon som helst lista alltså.

Vet ni vad det konstigaste av allt är? Vissa böcker som står på listorna känner jag inte alls för att läsa längre. Undrar varför jag skrev med dem från början. Något ryck av bordekaraktär som fått mig att tänka i lite konstiga banor. Ja, ja, läser gör jag i vilket fall och listor är till för att ändras!

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: