Laddat för match och slagsmål

Paperback Lover berättar om sitt bokbråk mellan 15 gamla godingar och 15 nykomlingar som alla vill bli lästa. Jag börjar ana att det snart blir bokbråk även i mitt hem. Nu är det snart semester och då ska det läsas, men vad. Läs mig, läs mig, läs mig hörs från alla håll. Och jag läser, men tydligen inte riktigt så snabbt som bokhögarna önskar.

Läser man andra genrer på sommaren undrar Boktokig? Tidningarna fylls av deckartips, så kanske är det så. För min del handlar det snarare om att en trött hjärna kräver lättsmälta böcker för att varva ner och kanske, kanske börja fungera igen. Då funkar deckare bra.

Vilka böcker är det då som vill bli lästa? Några lågoddsare och andra med lite högre odds.

 

I bibliotekslaget finns:

Min kamp 1, Karl Ove Knausgård

Du vet var jag finns, Rachel Cohn

Hetero i Hägersten, Sofia Olsson

Här ligger jag och blöder, Jenny Jägerfeld

Oskuld och arsenik, Dorothy Sayers

It’s not summer without you, Jenny Han

Jag är allt du drömt, Ali Smith

Sjöfartsnytt, E. Annie Proulx

Inget att avundas, Barbara Demick

 

Köp- och bytlaget:

Kråkflickan, Jerker Eriksson, Håkan Axlander-Sundqvist

Den dagen min dotter blev galen, Michael Greenberg

Smaken, Muriel Barbery

Fågeln som vrider upp världen, Haruki Murakami

the Summer book , Tove Jansson

Min pappa är snäll och min mamma är utlänning, Emmy Abrahamsson

Jag finns, Maja-Maria Henriksson

Amandas bok, Katerina Janouch

Den röda grevinnan, Yvonne Hirdman

The imperfectionists, Tom Rachman

 

Recensionslaget:

Nybörjarguide till livet eller kaosteori , Lia Hills

Den enögda kaninen, Christoffer Carlsson

En gång, Margaret Wild

Helgonet, Carin Gerhardsen

Änglavakter, Kristina Ohlsson

Överenskommelser, Simona Ahrnstedt

auto da fay, Fay Weldon

De spräckliga: En irländsk barndom, Hugo Hamilton

Dockan Bella, Nina Bouraoui

 

Åerstår att se vilket lag som vinner. De två förstnämnda lagen har dessutom en hel de avbytare att ta till. Kan bli en spännande match. Vilket lag tror du på?

20 reaktioner på ”Laddat för match och slagsmål”

  1. Har lyssnat på halva, men gav upp för att jag inte fixar att lyssna. Gillade den dock mycket och ser fram emot att läsa!

 1. Ja gud, ständigt dessa högar som vill prioriteras 🙂 Jag har för närvarande lagt alla böcker jag vill läsa bredvid sängen i nån slags naiv tro att jag kommer plöja dem fortare då. Men det händer ju förstås inte, det blir bara mer damm.

  Sjöfartsnytt tyckte jag mycket om, men det är längesedan jag läste den. Älskar filmen också!

 2. Samme problem hos meg. Jeg hadde funnet noen bøker jeg tenkte å lese i sommer – et passende antall, syntes jeg. Men det blir jo bare flere og flere…

 3. Gud vilka roliga bilder du framkallar i mitt huvud – med maken på fotbollsmatch tänker jag mig genast Recensionslaget i ÖIS-dräkter, Köp och bytlaget är blåvita och bibliotekslaget är förstås grönsvarta. Låt matchen börja och låt solen skina över oss alla!

   1. Sjöfartsnytt, Oskuld och arsenik och Jag är allt du drömt har jag läst, bra böcker! Jag tror också att Här ligger jag och blöder är bra.

    Däremot skulle jag hoppa över Min kamp 1, jag har inte läst den och har varit skeptisk och nu, efter två artiklar i DN, så har jag bestämt mig för att avstå.

    1. Är också lite skeptisk till Min kamp, men jag måste se vad alla snackar om. Dessutom har jag lånat den på norska.

 4. Ah, visst är det svårt när lagen stretar emot varann, och du har ett extra lag också, du kan nästan ordna en miniturnering med semifinaler först. Jag tycker dit köp/byt-lag verkar något starkare, lite för att jag (som många andra har jag märkt) inte orkar läsa så tung litteratur på sommaren/semestern. Kändes som köpt/byt-laget hade något fler lättviktare, hur det nu gör att laget blir starkare är svårt att förklara.

 5. Vilken spännande match. Köp/byta-laget känns starkt. En Murakami (alltid en njutning), Kråkflickan (läskigaste omslaget), Barbery (där man kan hoppas på lite igelkottsstämning) och den härliga titeln på Ambrahamsons bok 🙂

 6. Spännande! Ali Smith ligger i min feng shui-hylla och ska läsas under hösten. ”Den röda grevinnan” liksom ”Nybörjarguide…” är jag grymt nyfikna på, men det får bli en annan ledighet 🙂

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: