Världsbokdagen närmar sig

Den 23/4 är det påskafton och dessutom Världsbokdagen. Det måste självklart firas med en massa bra inlägg om böcker och läsning.

Förra året var jag med i en bloggstafett på internationella kvinnodagen där ett gäng bloggare stafettskrev om dagen. Varje timme publicerades ett inlägg i ämnet på en blogg och därifrån länkades också till alla andra bloggar som deltog i stafetten.

Nu funderar jag på att administrera en bloggstafett som uppmärksammar Världsbokdagen. Inläggen kan handla om allt som har med böcker och läsning att göra. Gärna med mycket kärlek, då det ska var en hyllning!

Tanken är att inläggen ska skrivas och tidsinställas ett par dagar i förtid och att ni skickar en direktlänk till inlägget till mig. Jag kommer sedan att göra en tidtabell och en länklista som går direkt till de inlägg som publiceras, inte till bloggens huvudsida.

Första inlägget tänkte jag stå för själv och publicera 00.01, därefter behövs ett inlägg varje timme till 23.59 då jag avslutar det hela

23 bloggare som vill skriva ett inlägg sökes alltså. Vill du vara med?

Lämna då en kommentar eller maila mig på linda [at] enligto.se

Jag vill gärna veta så snart som möjligt om ni vill vara med, efter anmälan får du en tid då ditt inlägg ska publiceras. Har du problem att tidsinställa inlägg på bloggen får du gärna önska ett specifikt klockslag.

Senast 21/4 vill jag ha direktlänkarna till era inlägg. Läser dem gör jag samtidigt som alla andra när de väl publiceras.

Uppdatering:

Du behöver absolut inte ha en bokblogg för att delta, men en vilja att fira Världsbokdagen, inlägg om hur hemskt det är att läsa får du skriva någon annan gång. Den som inte har någon blogg alls, men ändå vill vara med, kan maila ett inlägg till mig tillsammans med en kort presentation.

43 reaktioner på ”Världsbokdagen närmar sig”

 1. Jag vet klockan är mycket och i morgon efter lite sömn förstår jag nog allt bättre, MEN du vill ha länk till inlägget redan den 21? Hur?
  Som sagt, det är nog inte så ologiskt i morgon efter lite sömn. 😉

 2. Fantastisk idé! Jag lätt på. Jag kan även ta en obekväm tid i och med att jag ligger tidsmässigt fem timmar efter er i Sverige. Sen undrar jag också hur du tänkt med att skicka in inlägget den 21:a när världsbokdagen är den 23:e. Men det är sent även här nu så det kanske klarnar imorgon för mig med 🙂

 3. Jag är gärna med och skriver ett inlägg från en annan del av Europa. Tid spelar ingen roll, men jag är osäker på om jag kan se direktlänken innan inlägget väl är publicerat(?)

  1. Beroende på vilket bloggprogram du har visserligen, men på wordpress får du en länk om du förhandsgranskar inlägget närd et är skrivet och tidsinställt. Klicka på view.

   1. På blogger får man tyvärr inte länken vid förhandsgranskningen – men man kan med ganska stor säkerhet gissa sig till url:en har jag kommit fram till nu 🙂

    1. Men vet du, det kanske är lättast att köra på länkar till bloggens huvudsida i alla fall till att börja med, så fyller jag på med en länklista under dagen.

 4. Min pollett trillade ner idag 🙂
  Annika: om du förhandsgranskar ditt tidsinställda inlägg på blogger så har du länk till förhandsgranskningen sen. Det ska nog fungera.

 5. Hej! Jag är gärna med på den här roliga idén! Vet dock inte hur jag tidsinställer blogginlägg, men det går väl att ordna/klura ut. Tack för en kul utmaning!

  1. ser ut som att du har blogspot? Det är itne svårt alls. innan du publicerar inläggen klicka på ”Alternativ för inlägg” och så kan du välja ”planerad till” och fylla i datum o tid.

 6. Vad kul att så många vill vara med! Har just nu, om jag räknat rätt, 13 skribenter och det behövs 10 till. Fler får gärna vara med, då publicerar vi bar fler inlägg mitt på dagen. Ge mig några dagar så får ni ett bekräftelsemail med en publiceringstid. Skicka direktlänk så snabbt du kan, annars lägger jag in en länk till din huvudsida. En poäng är ju att vi och andra ska kunna följa stafetten under dagen.

  1. Eg veit ikkje om eg får til å lage link før innlegget før det er posta i blogspot. Er det nokon som veit om det er mogleg?

 7. trevligt initiativ! Jag orkade inte räkna ihop hur många du har på din lista, men har du plats över ställer jag jättegärna upp. Bara det blir på enklaste vis rent tekniskt…

 8. Jag ska nog kunna försöka klura ihop något till den 23:e om jag bara blir av med min envetna infektion. Jätteroligt idé ju!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: