Vart går Alma?

ALMA är ett litteraturpris som dels ut till Astrid Lindgrens minne. Världens största barn- 0ch ungdomslitteraturpris faktiskt, med en galet lång lista nominerade varje år. Till årets pris har 175 kandidater nominerats och snart får vi veta vem som blir 2011 års pristagare.

DN tror på Aidan Chambers och jag skulle säga att han är en mycket värdig kandidat. Dels är hans böcker bra, men viktigast är kanske hans böcker om litteraturläsning och boksamtal som varit väldigt viktiga för mig som lärare. Böcker inom oss verkar tyvärr vara definitivt slut, men på biblioteket går den säkert att få tag på. Den engelska versionen Tell me finns i alla fall. Även Böcker omkring oss är väldigt bra.

Aidan Chambers är nominerad både själv och tillsammans med sin fru Nancy Chambers, då de skrivit flera böcker tillsammans.

Andra personliga favoriter bland de nominerade är underbare Lennart Hellsing, men nu för tiden gör han visserligen mest översättningar och att priset går till en svensk författare torde vara otroligt. Bjørn Sortland, som bland annat skrivit fantastiska Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn? är också en bra kandidat, liksom Ilon Wikland som illustrerar så fantastiskt.

Mer troligt är, baserat på nomineringslistan,  att den som får priset är någon jag aldrig hört talas om. Vinnaren tillkännages på tisdag den 29 mars kl. 13.00.

 

1 reaktion på ”Vart går Alma?”

  1. Ja,Aidan Chambers böckerna inom oss är oumbärlig. Som pedagog har jag haft mycket glädje av den. Tur att jag har den 🙂

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: