Spoiler alert

När jag idag skrev om Sara Lövestams nya bok I havet finns så många stora fiskar fick jag en kommentar från en person som läst halva boken och nu tyckte att jag avslöjat så mycket att hennes fortsatta läsning var förstörd.

Det är såklart inte alls bra och kanske borde jag, liksom Vixxtoria utfärda en ständig spoilervarning. Jag gör det nu! Läs mina inlägg på egen risk, ibland kanske du får veta mer än du vill.

Nu skulle jag aldrig läsa ett inlägg om en bok jag håller på att läsa. Inlägg om böcker jag vill läsa skummar jag lätt och först när jag läst boken läser jag ordentligt. Jag får en massa lästips genom bloggar, men jag läser som sagt inte inläggen så noga förrän jag själv läst och skrivit om boken.

Egentligen saknar jag inlägg som det verkligen är spolervarning på och som till exempel diskuterar ett öppet slut, som i Sister eller Huvudjägarna, men jag skulle nog inte våga skriva ett sådant inlägg.

Hur tänker du? Utfärdar du spoilervarning om du avslöjar mycket? Vill du helst läsa klassiska boktips där endast början avslöjas? Vad vill du skriva själv?

7 reaktioner på ”Spoiler alert”

 1. Jag skulle personligen aldrig läsa recensioner om böcker jag är på väg att läsa eller håller på att läsa, även om man inte får reda på slutet så får man ändå veta en del saker som man kanske inte vill veta…

  Jag spoilrar säkert en del i min blogg, om jag nu skriver några argsinta rader om ett dåligt slut (hej ann cleeves) så skriver jag ut spoilervarning, men inte annars.

  Man läser bokbloggar på egen risk tycker jag. 🙂

 2. Jag är som du väldigt försiktig med att läsa om böcker jag läser eller planerar läsa. Dessutom känner jag mig ofta begränsad när jag skriver egna inlägg av rädsla att avslöja för mycket.
  Ibland vill man ju diskutera något i boken men andra som läst den, men ofta går det inte ens att ställa en fråga utan att vara avslöjande… Svår balansgång det där 🙂
  De få gånger jag läst för mycket på andra bloggar tänker jag iaf att jag får skylla mig själv och skulle inte komma på idén att ”klaga” på den som skriver bloggen.

 3. Böcker som jag har tänkt att läsa, läser jag sällan inlägg om – för att undvika att bli påverkad. Gör jag det, skyller jag mig själv.

  När det gäller vad jag själv skriver, så undviker jag att berätta för mycket då jag skriver om sprillans nya böcker som kanske inte så många har hunnit läsa. Skriver jag om äldre böcker, så är jag inte så noga.

  1. Det har du rätt i! Jag skummar bara baksidetexter, men filmtrailers kan förstöra rejält. Såg trailern för Never let me go och den berättar verkligen för mycket!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: