Bokgeografi Ungern

Det börjar bli lite svårt att komma på länder ska erkännas, men idag kör jag på ett säkert kort då det går att hitta nobelpristagare att skriva om. Dags för Ungern.

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Ungern eller är skriven av en författare med anknytning dit.

Nu har den här boken inte alls med Ungern att göra på annat sätt än att jag läste den när jag var i Ungern som elvaåring. Nöden har ingen lag som man säger. Jag minns tydligt den lägenhet vi bodde i och de konstiga skuggor som fanns överallt. Boken jag läste var Momo eller kampen om tiden av Michael Ende, en underbar, underbar bok.

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Ungern. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

Författaren den här veckan blir Imre Kertész trots att jag faktiskt bara läst en bok av honom, den kanske mest kända Mannen utan öde. En riktigt, riktigt bra bok som borde följts av fler, men så har det inte blivit. Vad är bra att fortsätta med?

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Ungern, som du inte läst, men är nyfiken på.

Jag är nyfiken på Attila József som på adlibris marknadsförs som en av Ungerns mest älskade poeter. Kanske vore något?!

7 reaktioner på ”Bokgeografi Ungern”

  1. Nu har jag inte stenkoll på vilka länder du redan haft men du borde ha Algeriet. Ett land som fullkomligt svämmar över att bra litteratur 🙂 Dessutom har de en, visserligen mörk, men intressant historia.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: