Skyhöga förväntningar kan stjälpa

Jag absolut älskade Sonya Sones böcker Vad mina vänner inte vet och Vad min flickvän inte vet som jag läst både på svenska och engelska i år. Så vackra och så välskrivna att jag var helt tagen. Som tredje bok valde jag en med en helt underbar titel nämligen One of those hideous books where the mother dies och blev tyvärr lite besviken. Egentligen är det en mycket orättvis känsla då detta helt klart är en väldigt bra ungdomsbok.

Sonya Sones skriver även denna gång prosalyrik. Jag tycker dock inte att dikterna är lika klockrena. I de tidigare böckerna jag läst kunde dikterna fungera både var för sig och i helheten, men i One of those hideous books where the mother dies haltar det ibland. Samtidigt innehåller den en hel del klockrena passager.

På många sätt är det här en väldigt fin historia om Ruby som flyttar till sin pappa i Los Angeles när hennes mamma dör. Hon har ingen relation till sin pappa, faktum är att de aldrig träffats och hon är naturligt nog inte alls speciellt lycklig över att behöva bo hos honom. Att lämna sin bästa vän och sitt livs kärlek är definitivt inte kul heller. Situationen kompliceras ännu mer av att hennes pappa är den kända skådespelaren Whip Logan som är älskad av alla och dessutom bor granne med Cameron Diaz.

Skolan Ruby börjar på vimlar av kändisungar och hon känner sig först väldigt udda. Att hennes pappa visar sig vara världens hönspappa och följer henne till och från skolan gör knappast saken bättre. Desperat försöker Ruby fortsätta att hata sin pappa, men det går inte riktigt så lätt som hon trott.

Jag hoppas att jag inte avskräckt er, då detta absolut är en bra bok. Lite svartare än de andra av Sones böcker som jag läst och just nu kändes det lite väl deppigt. Trots allt är prosalyrik alltid prosalyrik och gillar du det ska du definitivt stifta bekantskap med Ruby och Whip.

2 reaktioner på ”Skyhöga förväntningar kan stjälpa”

  1. Inser att jag måste läsa de två förstnämnda av Sonya Sones och försöker mig på en mental anteckning. Tack för påminnelsen!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: