enligt O

Tankar från en bokberoende

Måste tänka om nästa år

Jag är med i Bokusutmaningen och nackdelen med topplistan där är att varje rea-drive ger en ny etta som ofta bara hänger kvar i toppen någon veckan. Resultatet blir att syftet med utmaningen, att läsa nya pocketböcker, försvinner lite. Just nu ligger Kackerlackorna av Jo Nesbø på första plats och andraplatsen innehas av första delen i Hammarbyserien, Pepparkakshuset. Nu har jag läst båda dessa böcker, så det spelar egentligen ingen roll att de är gamla godingar som återkommer, men det är ändå tråkigt med gamla böcker på listan. Tack  vare den sege hundraåringen och att jag läst rätt reaböcker har jag dock väldigt få olästa böcker på listan. Trots detta tror jag att nästa års utmaning får bli att läsa de böcker som stannar kvar i topp minst tre veckor, för att minimera risken att tillfälliga utförsäljningar tråkar till listan.

Hittills har följande böcker varit topplacerade:


Hjärtat som vapen av Björn Ranelid

Snabba cash av Jens Lapidus

Precious av Sapphire

Äppeldalen av Deborah Smith

Syskonkärlek av Sheila O’Flanagan

Utan ett ord av Linwood Barclay

Alkemisten av Paulo Coelho

Vi ses på Quentins av Maeve Binchy

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson

Bara vanligt vatten av Kajsa Ingemarsson

Kackerlackorna av Jo Nesbø

Föregående

Ett ljus i mörkret

Nästa

Q & A för vetgiriga ungar

7 kommentarer

 1. Hej
  Ser att du är väldigt insatt i böcker och kanske ljudböcker?
  Kolla gärna in min webbplats jag byggt för att sådana som oss skall ha råd med vår hobby!
  http://www.bytljudbok.nu

  Tack och hej!
  Johan

  • Jag är helt värdelös på ljudböcker, men gillar att promenera och tänker försöka att börja lyssna då.

 2. Johan

  Ja gör det!
  Se till att börja med något riktigt lättsamt!
  Annars kan det lätt bli att tankarna vandrar…

 3. Jag har “löst” problemet så att jag inte läser de böckerna. Jag har ingen lust. Motsäger dock idén med läsutmaningen…. 🙂

  • Jag läser dem inte heller. Jag är över huvud taget rätt kass på det där med läsutmaningar, men de är kul som inspiration!

 4. Ja, det håller jag med om 🙂

  En liten fråga. Jag har inte riktigt hängt med i vilka böcker som legat etta de senaste veckorna, stämmer det att det nu är hundraåringen igen, och innan det var det Kackerlackorna i två veckor? Jag har nämligen tappat bort en vecka någon stans, trodde Kackerlackorna legat etta en vecka, men det är två eller?

  Tack, Frida

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: