Q & A för vetgiriga ungar

Grabbarna O har tusen frågor och vill gärna veta allt om allting. Kroppen tillhör ett av favoritämnena och därför gillade de självklart boken Varför är blodet rött? av Berndt Sundsten & Jan Jäger som innehåller 22 frågor och svar om just kroppen. Frågor som varför kurrar det i min mage?, varför blinkar jag hela tiden? och varför nyser jag? ledde till många, långa samtal. Det är det jag gillar bäst med faktaböcker för barn, att vi pratar oss igenom läsningen och får en både mysig och lärorik stund.

Texten är kortfattad och enkel, vilket gör att både Lillebror, som snart är fyra och Storebror som är drygt fem, tyckte att det var spännande. Troligen blir det lite torftigt om du som förälder inte pratar vidare, men det beror såklart på hur frågvisa dina ungar är.

Det här är första boken i en planerad serie med faktaböcker för barn. Än så länge finns den här och Varför har katten morrhår? utkommit. Jag ser fram emot att få läsa fler böcker i serien med grabbarna O, men just kattboken tror jag att vi hoppar över.

1 reaktion på ”Q & A för vetgiriga ungar”

  1. Jag läste lite tokigt på boken och läste ”Varför är blodet trött?” 🙂 En konstig titel tänkte jag först. Så dumt. Det är nog jag som är fredagstrött och inte blodet.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: