Babblig söndagsenkät

En styck (halv) enkät finns hos Bokbabbel för oss enkätgalna bokbloggare:

1. Favoritbok i barndomen?
Jag läste mycket och jag tänkte försöka hitta en bok som jag inte skrivit om en massa gånger redan och då får det bli Momo eller kampen om tiden av Michael Ende, som jag definitivt borde läsa om. Tiden, vad gör vi med den egentligen?

2. Vad läser du just nu?
Jag håller på att avsluta Marcus Birros senaste och därefter tror jag att det blir Erlends Loes Stilla dagar i Mixing Part. Andra böcker jag läser just nu är På yfronten intet nytt av Peter Eriksson, Kärlek, vänskap, hat av Alice Munro och underbara One of those hidious books were the mother dies av Sonya Sones.

3. Vilka böcker har du reserverade på biblioteket?
Jag tänkte läsa lite gamla deckare och har reserverat böcker av Maria Lang och Dorothy Sayers vars böcker tydligen var gömda i magasinet, därav reservationerna. Väntar också på Revolt av Suzanne Collins, och den lär jag få vänta ett tag på. Köplats 10 sist jag kollade.

4. Dålig bokvana?
Jag köper för mycket och lånar för mycket. Faktum är att jag också läser för mycket, då jag glömmer bort att göra en massa andra saker jag borde göra. Jag har också en ovana att sprida halvlästa böcker över hela huset.

5. Vad har du för tillfället hemlånat från biblioteket?
Några böcker av Sarah Dessen och ytterligare ungdomsböcker på engelska. Någonstans finns också Kvinnor på gränsen till genombrott som jag hoppas hitta idag när jag städar. Tyvärr är den ännu oläst, då ännu en ovana jag har, att låna böcker, låna om dem och sedan lämna tillbaka dem olästa. Tror dock att Knutsons bok är grymt intressant och tror nog att jag för köpa mig ett eget exemplar.

6. Har du en läsplatta?
Nej och jag är inte speciellt sugen på någon heller faktiskt.

7. Föredrar du att läsa en bok åt gången eller flera på en gång (slalomläsning)?
Det går i perioder. Ofta har jag flera böcker av olika slag på gång. Ofta en vuxenbok, en fackbok och kanske en diktsamling och en ungdomsbok.

8. Har dina läsvanor ändrats sedan du började blogga?
Jag läser mer helt klart. Jag läser också mer varierat, även om det kunde bli ännu bättre. Jag tänker igenom min läsning mer då jag skriver om det jag läst.

9. Sämsta boken du läst i år?
Utan ett ord av Linwood Barclay av de jag läste ut och därmed kommer ihåg.

10. Bästa boken du läst i år?
Fortfarande Alice av Lisa Genova måste jag säga, precis som Bokbabbel, men jag har läst mycket annat bra också.

11. Hur ofta läser du utanför din egen bekvämlighetszon?
Oftare sedan jag började blogga, men ganska sällan ändå. Jag chansar mer om det är en tunn bok, men aldrig med tegelstenar.

12. Vilken är din läsebekvämlighetszon?
Romaner av alla de slag, gärna svenska och nutida, men också från andra delar av världen. Gillar böcker som får mig att tänka och som har ett språk som är annorlunda. Deckare läser jag också, samt ungdomsböcker och lyrik.

13. Kan du läsa på bussen?
Jag åker sällan buss, men brukar kunna läsa om det inte svänger för mycket och är för trångt och varmt. Tåg funkar bättre dock, även X2000.

14. Vilken är din favoritplats att läsa på?
Soffan eller sängen.

15. Vad anser du om att låna ut böcker? Regler?
Jag har gärna böcker utlånade, men vill gärna ha dem tillbaka. De flesta som jag lånar ut klarar jag mig dock utan. Mormor har alltid en hög av mina böcker liggande, som behöver bytas ut nu.

16. Viker du hundöron i dina böcker?
Ja, sedan jag börjat blogga har jag också lagt mig till med denna hemska ovana.

17. Skriver du någonsin i bokens marginaler?
Nej, det gör jag inte.

18. I studierelaterade böcker då?
Då blir det en del kommentarer.

19. Vilket är ditt favoritspråk att läsa böcker på?
Svenska, då det är det jag behärskar. Engelska fungerar också för det mesta.

20. Vad får dig att älska en bok?
Jag vill känna mig engagerad i personerna i boken och tycker också att språket är väldigt viktigt.

21. Vad inspirerar dig att rekommendera en bok?
Om jag läst något bra vill jag såklart att andra ska få njuta av den också. Rekommenderar snarare för ofta än för sällan. Ibland glömmer jag att alla andra inte är galna bokbloggare som kopplar varje situation till en bok som just blivit läst.

22. Favoritgenre?
Romaner, men det är ju en himla spretig genre.

23. Genre du sällan läser (men önskar att du gjorde oftare)?
Jag läser sällan noveller, men det håller jag på att råda bot på. Jag önskar också att jag kom mig för att läsa facklitteratur som jag egentligen är grymt intresserad av.

24. Favoritbiografi?
Läser få biografier, men den jag läst i år om Alex James i Blur var bra.

25. Har du någonsin läst en självhjälpsbok?
Vad faller inom kategorin? Jag har läst Lycka.nu av Titti Holmer som skulle kunna räknas som en självhjälpsbok i KBT. En bra bok.

3 reaktioner på ”Babblig söndagsenkät”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: